Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
|
Arabçaya gerek yok, onlar ledülni ilmi biliyor ,,,ledülni... kilosu 5 den ledülni almışlar bazardan
Ledülni diyince aklıma şu iki adam vardıya süleyman hakkında sallıyorlardı, onlar geliyor. Bunlar da Muhammedin saltanatı hakkında yalan dolan bilgiler sunuyorlar. İnsanlardan büyük kısmınıda inkara sürükleyip güya onlara büyü (ledülni) öğretiyorlar.
Allahı bir olarak tanıtmayıp ona yardımcı, ortak ve onun katında şefaati kesin olan bir takım ilahlar sunuyorlar.
İİnsanların çoğu hala yeryüzünün başıboş olduğunu sanıyorlar.
çoğu Allahın yeryüzünde işitip görmediğini sanıyorlar.
pek çoğu Allahı hakkıyla tanıyamadı, onun ne kadar diri ve gerçek olduğunu kavrayamadı.
Bu dünya hayatı ne yazıkki fitneleriyle bize Allahı, varlığı rededilemez olan mutlak gücü unutturdu. En basit akıl formları dahi aklı yaratan varoluşun insanların akıllarından daha yüksek olduğunu bilir, ama Allah dilediğine öyle fitneler veriyorki bu gerçek akıllardan çıkıyor. Sanki yeryüzünde Allahın hükmü yokmuş gibi, insanlar başıboş dilediklerini alacaklarmış gibi oluyor... Sanki hala sanıyorlarki Allah diri değil, Allah bizi duyamıyor, gizlediklerimizide bilmiyor sanyorlar da araya akıllarınca redüksiyon bobini koyuyorlar. Allahı en basit insandan daha ölü daha basit hale koyuyorlar..Günahlarını hristiyan gibi gidip papazda çıkarıyorlr, tarikat köşelerinde el tutup tevbe alıyorlar. tuttukları sarıldıkları şey ne kötüdür.
İnsanlar hala Allahın mutlak güç sahibi olup, geçmişte, gelecekte ve Şu ANDA titizlikle bizi gözetlediğini anlayamıyorlar. Fitneler aldatıyor, ömür bu gerçeğin ortaya çıkacağı güne doğru hızla akıyor.
Her günahı işleyin ama şirk koşmayın, kimimiz kimimizi ilahlaştırmasın, 1 olan rabbe yönelelim, ona dua edelim ona kulluk edelim, Onun indirdiği kitaba uyalım, onun kitabının berisinden bir takım uydurma hadisleri dini hüküm etmeyelim.
Hac 74
Onlar, (Bu aciz putları Allah'a ortak koşmak suretiyle) Allah'ın kadrini hakkıyla bilemediler. Hiç şüphesiz Allah, çok kuvvetlidir, çok üstündür.
Furkân 58
Ölümsüz ve daima diri olan Allah'a güvenip dayan. O'nu hamd ile tesbih et. Kullarının günahlarını O'nun bilmesi yeter.
Bakara 15
Gerçekte, Allah onlarla istihza (alay) eder de azgınlıklarında onlara fırsat verir, bu yüzden onlar bir müddet başıboş dolaşırlar.
Kıyâme 36
İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır!
Mâide 117
Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen her şeyi hakkıyle görensin.
tüm bu delil ve uyarılara rağmen
En’âm 36
Ancak (samimiyetle) dinleyenler daveti kabul eder. Ölülere gelince, Allah onları diriltecek, sonra da O'na döndürülecekler.
fedakar bi kez olsun samimiyetle oku. kır şu kibirli, bildiğim bildik çaldığım düdük diyen nefsinin belini. Çıkar şu atalarının sana sıktığı zehiri, aç gözünü gör gerçeği, Halis dini Allaha has kılarak alçalarak yakar rabbine "rabbim bana doğruların yolunu göster ve beni o yola koy" de. Oku fatihayı türkçesinden. Bu yetenek sende olmasa Allah sana bu siteyicde bu yazıyıcda nasip kılmazdı. Günah işle ama şirk koşma, ufak tefek kusurlar affolunabilir ama şirk asla. Oku kuranı uyduğun dinin esaslarını gör. İnadın sonu ateştir, adaletle karar ver, kendi zararına olsa bile, gururunu yerlere atsa bile gerçeği doğruyu savun. Sende bu yetenek olmasaydı Allah sana bu yazıyı okutmazdı bile. Sende bu bel büken zorlu hidayetin nişanı olmasa buralara yorum yazamazdın bile. yoksa sen tesadüflere mi inanırsın?
İşte O resule gelen emir, hadi o halde onun yoluna uyalım, bakın onun hadisi hakkındaki gerçek budur. Buhari yada diğer hadislerin de pek çoğu uydurmadır. Gerçek hadis ayettedir
Kasas 85
(Resulüm!) Kur'an'ı (okumayı, tebliğ etmeyi ve ona uymayı) sana farz kılan Allah, elbette seni (yine) dönülecek yere döndürecektir. De ki: Rabbim, kimin hidayeti getirdiğini ve kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu en iyi bilendir.
İşte hadis;
En’âm 104
(Doğrusu) size Rabbiniz tarafından basiretler (idrak kabiliyeti) verilmiştir. Artık kim hakkı görürse faydası kendisine, kim de kör olursa zararı kendinedir. Ben üzerinize bekçi değilim.
Peygamberin üzerine almadığı bekçiliği hangi mürşit hangi evliya hangi papaz hangi keşiş hangi dolandırıcı hangi hilekar alır?
İşte diğer hadis;
Yûnus 108
De ki: Ey insanlar! Size Rabbinizden Hak (Kur'an) gelmiştir. Artık kim doğru yola gelirse, ancak kendisi için gelecektir. Kim de saparsa, o da ancak kendi aleyhine sapacaktır. Ben sizin üzerinize vekil değilim. (Sadece tebliğ etmekle memurum).
Üzerimize buharinin kitabı gelmiştir demiyor, Kuran gelmiştir diyor, AMAN DİKKAT!!! Şirkin gizlisinin manasını bile gizleyen geleneksel yaklaşıma DİKKAT!!! gizli şirke dikkat, riya ile şirkin alakası yoktur, ama Allahın indirdiğiyle Kulun yazdığı arasında bağ kurmakta şirk alakası vardır. Gizli şirke dikkat, zaten gizli olmasa gizli denmezdi.
__________________________________________________ _____
Bu arada lütfen Unutmayalım
Bakara 186
Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulalar.
|