Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
Google'ye huri yazınca görsel aramalarda karşıma çıkan şeyler bunlar.
Ama iftiraya alışmışınız ya eski alışkanlıkları yıkmak zor...
bu konuda Allah zandan sakınmayı emreder, sizin tanrınız gavsul azam ne emreder bilmem benim dinim islam kitabım Kuran... size dininizde bol şans.
///
tartıştığın konunun gereksizliğini vurgulamak için astım. Sen cehennemden kurtul, önce gururundan kibirinden, ben bilirimden kurtul sonra cenneti tartış bence.
|
Hurilerle ilgili o kadar ayet ve hadis verdik hala mı gözün kör senin?.Anladım ki sen ve senin gibiler birşeyler öğrenmek değil, sırf neye inanıyorsa onun peşinden inadına gitmeye çalışıyor.Kuru bilgilerle bir yere varılacaksa ben de sizlerdenim.Yok eğer birşeyler öğrenmeyecekseniz o zaman araştırıp mukayese edeceksiniz."Ben biliyoruım, benden başkasının bildikleri yanlıştır" dersen işte o zaman taassup ehlindensiniz demektir.Biz, kimseye bel bağlamıyoruz.İslam büyüklerinin yolundan gitmenin neresi şirktir?Onlar mı akıllıydı siz mi akıllısınız?.Onlar birşey bilmiyorsa siz mi çok şey biliyorsunuz?Katır inadından vazgeçemeyecek misiniz?Nedir bu İslam'ı dar kalıplara sığdırıp bırakmak, nedir bu kıt anlayış nedir bu hezeyanlar?...
BÜYÜK iSLAM ALİMLERİ SİZE GÖRE YANLIŞ YAPMIŞ SİZ DOSDOĞRU YOLDASINIZ ÖYLE Mİ?
“Kim bilgisi olmadığı halde Kur’an’la ilgili söz söylerse,Kur’an’ı tefsir ederse cehennemde ki yerine hazırlansın.” (Tirmizî)
Aklı başında ve ehli sünnet alimi olan hiç bir alim bu hadisten sonra halen,
bana göre şöyle ben böyle düşünüyorum,benim mantığıma göre böyle diyebiliyorsa,ya makam peşindedir ya da şöhret peşinde...
Şeytanın ve nefsinin esiri olmuştur....
Allah tarafından gönderildiğinin apaçık olması, bir çok hakikatleri açıklaması, hakkı batıldan, doğruyu eğriden ayırması, mü'minlerin muhtaç oldukları hükümleri bildirmesi, demektir.
Yoksa, ondaki her şeyin, biteviye ayan beyan ve hiç öğrenim görmemiş bir insanla bir üniversite profesörünün aynı şekilde anlayabileceği bir kitap olması demek değildir.
Bu iddia sahiplerinin, vücudlarında bir operasyona muhtaç olmaları halinde, bir tıp kitabını okuyan herhangi bir kişiye kendilerini ameliyat etme iznini vereceklerini hiç kimse düşünemez.
Oysa bir doktor nezdinde o kitabın manası açıktır. Aynen bunun gibi,
insanlar Kur'an'ın mealini okuyarak, kapasiteleri nisbetinde ondan istifade etmeye çalışırlar.
Fakat onun sayısız inceliklerini anlayabilmek, ondan isabetli hükümler çıkarabilmek, bazı ilimleri bilmeyi gerektirir.