Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14. February 2011, 07:20 AM   #184
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

İBRAHİM 37. "Ey Rabbimiz! Ey sahibimiz! Namazı dosdoğru kılmaları için ben, neslimden bir kısmını senin Beyt-i Harem'inin (Kabe'nin) yanında, ziraat yapılmayan bir vadiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmının gönüllerini onlara meyledici kıl ve meyvelerden bunlara rızık ver! Umulur ki bu nimetlere şükrederler."

Namazın tarım arazileri ve dikili yerlerde dosdoğru kılınamayacağına delil..

İbni setefi kalburüstüne göre;
Bu ayetten mana, tarladaki meyve kişinin gönlüne gelirde namazda huşu yakalayamaz diye gelmiştir. diğer bir rivayete göre peygamberimiz bir gün gümüşhaneden bayburda giderken, yolda dikili arazi görmüş, demişki şu ağaçtan 2 yiyin bu ağaca yaklaşmayın keza o ağaç ademi kovduran ağaçtır... bu vesileyle tarlada belki o ağaçtan olursa namaz sakıt olur.

muaz bin velet e göre bu ağaç 2dir, biri beni kureyşin dağında öbürüde batın manası vardır herkez anlayamaz, hele kuran okuyan cahiller hiç anlayamaz, o nedenle kuranı okumayalım araştırmayalım sonra dinden soğuruz...

Yada bu ayet fazlacadan yazılmış, belkide keçi yazmıştır
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (14. February 2011)