Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16. February 2011, 08:57 AM   #4
Derin Düşünce
Uzman Üye

Derin Düşünce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 413
79 Mesajina 268 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Derin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud of

Alıntı:
aşık74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar;

Ben şu an bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine , o arkadaşımla nur cemaati'nin sohbet lerine katılıyorum.
Acaba bu cemaat hakkında sizinde iyi veya kötü yönde görüşlerinizi alabilirmiyim ?

svg...
Selam Kardesim.

Nur cematinin sohbetlerine katılıyor olman, halk diliyle nurcu olmanı gerektirmiyor. Evet belki fethullah Gülen Allahu alem birilerinin maşasıdır, evet nur cemati icerisinde okuyageldikleri kitabı belki kurandan daha cok onemseyenler vardır. Evet kendi iclerinde bike parcalara ayrılmıslardır. Evet belki onların dogru diye algıladıkları bizlerin yanlıs olarak nitelendirdiklerimizde olabilir.

Sozumun ozu asıl demek istedigim sudur; Said Nursi gercekten alim ve muvahhit bir kişiliktir. Sözleriyle ve amelleriyle o doneme damgasını vurmus, tagut karsısındaki dik durusuyla bir cok insana emsal teskil etmistir. Eserlerinde genellikle iman konusu uzerinde durmus, asıl meselenin iman oldugunu savunmustur. Bu baglamda bakıldıgında ideolojik kaygılar bir yana koyuldugunda, Nur risaleleri adı ile nesredilen kitaplar gercekten faideli ve ilim kokan kitaplardır. Osmanlıca dili nedeniyle anlasılması yeni nesil icin zor olsada Maalesef sadelestirme yapmıyorlar.

Said Nursi bir alimdir. Bir insandır. İctihadlarında, soylemlerinde, fikirlerinde isabet yada hata sozkonusu olabilir. Bizim asıl kitabımız kurandır, ancak nasıl birbirimizin soylemlerinden faydalanıyor ve Kuranı, kelamı, yasamı, esyayı, tarihi anlamak icin kuran uzerine munazara ve istisareler yapıyorsak, yeri geldiginde icimizde beyin fırtınaları yaratıp, farklı ilim sahibi arastırmacıların goruslerini paylasıp uzerinde konusuarak en sonunda kanaatimizi ortaya koyuyor isek, aynı sekilde Said Nursi efendiden de faydalanmakta beis gormuyorum.

Ben gucum yettigi kadar her cemaatin sohbetlerine katılmaya calısırım. Cunku ben biliyorum ki halkın icinden olan bu insanların hepsinin gayesi Allah rızasıdır. Bu sayede yargı gucumun geliştigini dusunuyorum. Kimse herseyiyle dogruyu isabet ettiremez. Cemaatlarin fikirleri deyisleri farklı olabilir. Yaklasımlar degişik olabilir, ancak Allah ihlasla yola cıkmıs her muslumana bir sekilde arayısının sonucunda gercegi bulduracaktır. Resullerin dualarındaki su nokta dikkatimizden kacmasın. "Rabbim beni suan uzeride oldugumdan daha dogru olana eristir." Dogrunun ve gercegin pesinde arayıcı ve takipci olalım insaallah. Allahın verdigi aklı kullanarak bir kanaat ortaya koymak icin herkese soz vermeyi,faydalanmayı bilmeliyiz.

Selam ve dua...
Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, imanımızi ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim! gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. Rabbim! Dünyada ve ahirette sen bizim velimizsin. Bizim canımızi müslüman olarak al ve bizi iyilere kat. Rabbim! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında en iyi sen hükmedersin. Rabbimiz bizi, suan üzerinde bulundugumuzdan daha doğru olana ulaştır.

Konu Derin Düşünce tarafından (16. February 2011 Saat 09:02 AM ) değiştirilmiştir.
Derin Düşünce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla