Uzman Üye
Tesekkür: 413
79 Mesajina 268 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
|
Benim, kimin alim olup olmadıgıyla bir derdim, alıp veremedigim yok mesela... Benim derdim Alimlerini ilah yapanlarla. İslam icin mucadele veren, dini Allah has kılmak icin gayret eden tum arastırmacılardan, alimlerden Allah razı olur insaallah.
Dileyen diledigine tapınsın. Dileyen seydasına, seyhine, dileyen bu makamı kimden, nasıl ve nereden aldıgını bilemedigim kutuplara, dileyen buhariye, dileyen maturidiye... Alim dediklerimizin her biri doneminin geregi ilimleri icra etmisler hizmetlerini bitirip gocup gitmisler. Hesapları Allahadır artık. Niyetlerini ve kalplerini bilmem. Sorun onlarda degil sorun bizde. Onları neredeyse ilahlastıran bizlerde. Papazını, rahibini, ruhbanını, hahamlarını, imamlarını, alimlerini, seyhlerini, ilahlastıranlarda. Sozumuz yok, alıp veremedigimiz yok bizim alimlerle. İslamı 7. yuzyil entegrizmine hapseden, peygamber giydigi icin, sarık cubbe salvar giydigini idda ederken, aynı elbiseyi mekkeli musriklerinde giydigini dusunemeyen sekilci islam anlayısında.
Hazirci dindar anlayisini terkedin artık... Artik her seyin bittigini, ellerinizin altinda hazir paket bir program bulundugunu, artik baska hicbir seye ihtiyaciniz kalmadigini dusunmeyi bırakın. Allahin hukmunu ve sinirlarini pazarlayanlarin, somurgenlerin, post davasinda olanlarin foyasini gorun ne olur. Ve anlayın, sonra anlatın. Erkegin hangi renk elbisegiyemeyecegine dair fıkhi hukumler verenlerin, birde bunların kolaylık ve rahmet oldugunu soyleyenlerin, Allah adina; resulun bile soylemedigi, kuranla celişik binlerce yalan yanlıs hadislere itibar ederek hukumler cıkarıp, helalleri haram edenlerin kulu kolesi olmayın.
Birileri asrın muceddidi olsa ne olur olmasa ne olur. O muhterimi ben boyle gormez isem dinden mi cıkarım, yoldan mı sapmıs olurum. Birilerine muccedditlik, allemelik, kutupluk veren bu otorite nerededir. Bunu kim tespit eder. Neden birileri surekli en yuce olmak zorundadır. Saygınlık, guvenilir ve el emin olmak yetmez mi? Mistik imandan kurtulun, uykusunda birbirleri ile gorusen seyhler, obur dunyadan haber getirenler, keramet ustune kerametler gosterenler... Allahım aklımı muhafaza et. Ustunlukte ve yucelik yarısında, resulle bile yarısan insanlar. Keramette mucizede, Resulu gectiklerinin farkına varıp, altta kalan resulu Allaha esitleyerek (haşa) adaleti saglayanlar... Öte yandan, belkide niyetleri has oldugu halde muritleri tarafından yuceltilip adına hikayeler uydurulanlar. Musluman gibi yasayıp oldukten sonra cemaati tarafından ucurulanlar, adına masallar yazılanlar...
Evrenin, tarihin, esyanın ve insanın sırlarını çözmeyi bütün bütüne reddedip kendini gülsuyu ve hacıyagı kokularıyla kaplı bir sis bulutunun rahatlıklarına kapıp koyvermek.. Bilimi, sanatı, esyayı, tarihi, felsefeyi, insanın aklını boşlayıp sepet gibi yaşayıp ölmek... Gökyuzunun bilmem hangi katında bilmem kaç bin tane melegin tesbih duasını mırıldanarak, aptesanede poposunu yıkarken, bilmem hangi parmagını hangi bogumuna kadar kullanacagını bile önceden saptayan, şekilci bir din anlayışının, demir kasnaklarına boynunu uzatıp kendini esir eden, adını teslimeyet zannedip ötesine karışmayanlar.. Dogrusu bu mu, yoksa Allah ve resulun istedigi bu degil mi. İlk bunlara mı Laaaa.. diyerek girdi Resul bu yola? sonuçta hepsi aynı hesaba mı geliyor. Varın gerisini siz dusunun.
Selam ve dua ile..
Rabbim VEHİM karanlığından bizi çıkart ve nurunla anlayış ikram et!.. Rabbim ilmimizi, anlayışımızı, imanımızı ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim bize kitabı ve hikmeti ve bilmediklerimizi ögret. Rabbimiz dünyanın gerçek güzelliklerini, ahıretin gercek güzelliklerini ver, ateşin azabından bizi koru. Rabbim gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. - Elhamdulillah
Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, imanımızi ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim! gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. Rabbim! Dünyada ve ahirette sen bizim velimizsin. Bizim canımızi müslüman olarak al ve bizi iyilere kat. Rabbim! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında en iyi sen hükmedersin. Rabbimiz bizi, suan üzerinde bulundugumuzdan daha doğru olana ulaştır.
Konu Derin Düşünce tarafından (17. February 2011 Saat 12:17 PM ) değiştirilmiştir.
Sebep: Bazı kelime hatalarımı duzelttim.
|