Selam Snobys kardeşim
Dediklerine aynen katılıyorum.
Özellikle parti liderinin şahsi icraatları midemi bulandırıyor. Tarikat şeyhi olduğunu söylüyorlar. Kendine ait malları, gazete ve dergileri gönüllü olarak satan ve dağıtan köleler ordusunu da söylemeye bile gerek yok.
Bu konuyu asmamdaki neden, bu kişiyi veya parti liderini övmek değildir. Farklı bir ekonomik yaklaşım gösterdiğinden dolayıdır. Dediğin gibi çoğu tezleri de ütopyadan öte değildir. Lakin gerçekleştiğinde harika olacak şeyler de yok değil hani
Para basarak emisyonu hacmini artırmak akılcı bir yöntem değildir. Öyle birşey olsaydı, hiçbir hükümet vergi alarak vatandaşını kızdırmazdı. Vergi almaz, durmadan para basardı.
Ekonomide arz-talep dengesi vardır. Bir mala talep artarsa fiyatı da artar. Normalde bu kötü birşey değildir. Gayet normaldir. Kötü olan, malın fiyatı artarken halkın satın alma gücünün düşmesidir. Şöyle bir etrafımıza baktığımızda, işçilerini sömürerek,işçisinin emeğinin hakkını vermeyen patronlar çoğunlukta. Şahsen kendimden örnek vermem gerekirse; 2 yıldır ücretime zam alamıyorum. Bu yılda zam alamıyacağım. Ücretim 2 yıl öncesinin satın alma gücüne denk. Pekala halkın satın alma gücü geriliyorsa neden fiyatlar durmadan artıyor?
Birinci faktör olarak halk elindeki satın alma gücüyle değil; kredilerle, gücünün haddinden fazla tüketim yapıyor.
İkinci faktör ise; bu kadar düşük satın alma güçsüzlüğüne rağmen, israf had safhada.
Şu anda acil bir işim çıktı. Devamını daha sonra yazarım inşaAllah.
Selam,saygı,dua ve muhabbetlerimle