Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23. March 2011, 08:33 AM   #2
FEDAKARADAM
Uzman Üye

FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of

Alıntı:
TEBYİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fedakar,
İlk kez camiye gelen birine SEKS CENNETİ anlatılmaz
İlk kez camiye gelen birine, Cehennemdeki irinler, cerahatlar da anlatılmaz
Ve Camiye ilk gelen birine, gece tırnak kesilir mi, diş dolgusu caiz mi de anlatılmaz.
Anlatılırsa, cami ortamının ne kadar basit bilgilerden oluştuğuna kanaat getirir ve terkeder orayı. Böyle onlarca insan tanıyorum çünki
Muhterem kardeşim yabancı veya tanımadık bir kimsenin camiiye ilk defa gelip gelmediği nasıl anlaşılacak.Şayet, o ilk gelen her hangi bir kimse o anda vaaz eden hocaefendiyi vaazında, konu dikkat çekici bir şey ise dinlemeyecek mi?Hocaefendiye soru sorma hakkı olmayacak mı?Hülasa, bir kimse vaaz eden veya fetva veren hocaefendiye yanlış düşüncelerden fikirlerden meselelerden ona soru sormakla işin aslı astarı öğrenilip mesele haledilmiş olur.Yoksa, (çok af edersiniz) öküzün trene bakması gibi hocaefendiyi dinleyip de konuştukları doğru mu değil mi diye hiçbir şey düşünmeyip,irdelemeyip o şekilde inanır ve algılarsa elbetteki yalan yanlış bir şeylere inanacak ve kabullenecektir.İşin en önemli tarafı da edinilen konu üzerinde, hocaefendinin cemaate "sorusu olan var mı cevaplandıralım" demesi akıllı iştir.Yoksa, "ben söyledim siz de kabullenin" demek istemekte olur bu da yanlış anlaşılmalara sebebiyet verir..Akıllı müslüman, delilsiz ispatsız hiçbir mesele üzerinde durmamalıdır vesselam...

Konu FEDAKARADAM tarafından (23. March 2011 Saat 08:39 AM ) değiştirilmiştir.
FEDAKARADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
FEDAKARADAM Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Derin Düşünce (24. March 2011), Miralay (23. March 2011)