Alıntı:
Taner Nickli Üyeden Alıntı
Nisa Suresi 118-119. Allah ona [şeytana] lânet etti. Ve o [şeytan], �Elbette Senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını/ölçülendirdiğini bozacaklar� dedi. Ve her kim Allah'ın astından şeytanı velî edinirse, o zaman şüphesiz o, apaçık bir ziyan ile ziyana uğrar.
bu ayet geliyor sünnet konusu aklıma geldiğinde. Allah'ın yaratışını değiştirmek değilmidir sünnet. islamı yaşamakmıdır işimize geleni alıp işimize geleni mantık çerçevesinde yorumlayıp kendimizce davranış biçimleri geliştirmek.
diğer bir tarafıda bir çocuğu sırf gelenek adı altında islam'ı kuran'ı peygamber'i kullanarak rızasını almadan kesmek biçmek ne kadar adildir ?
sünneti onamak uygulamak bana göre allah'ın yarattığında fazladan bir uzuv yarattığını ve bu kusuru insanın düzeltmeye çalışması olarak algılıyorum ben.
bu eylem bilinçli olarak yapıldığında mantıklı düşünürsek şayet şirk değilmidir ?
|
Eger bu sirk ise; umuyorum cocuklarınızı ve torunlarınızı sunnet ettirmezsiniz. Ve dahi cevrenizdeki sunnet torenleri ve cemiyetleri yapanlarada sirke dustukleri bu konuda kesin durusunuzu gosterebilirsiniz. İman ettigimiz dine yüregimiz sahitlik etmekte. Evet sunnet kadim bir gelenektir. Velakin sirk demek icin gercekten cesur olmak gerek.
Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, imanımızi ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim! gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. Rabbim! Dünyada ve ahirette sen bizim velimizsin. Bizim canımızi müslüman olarak al ve bizi iyilere kat. Rabbim! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında en iyi sen hükmedersin. Rabbimiz bizi, suan üzerinde bulundugumuzdan daha doğru olana ulaştır.
|