Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. April 2011, 03:49 AM   #10
FEDAKARADAM
Uzman Üye

FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of

Selamün aleyküm Arkadaşlar; konu çok önemlidir.İlginize teşekkür ederim...

Namazı ana dilimle kılmayı şüpheli buluyorum.Bu benim içimde nükte oldu.Kur'an nasıl inzal olmuşsa ben namazı Arapça kılmayı tercih ederim.Çünkü şüphem yok ki yarın Allah divanında bana sorulmayacak mı? "Sana Kur'an geldi kendi dilinle kıldın anlamını öğrenmek istemedin üşendin de kolayına gittin " derse nasıl cevap verebilirim?.Dinimizde şüpheli şeyi terketmek elzemdir farzdır.Böylelikle dinin tamamını korumuş oluruz.Ben bugüne kadar namazlarımı hep Arapça okuyarak kıldım ve buna ömrüm boyunca devam edeceğim.Hem sonra ben bildiğim sure veya ayetlerin anlamını bildiğim halde bana bu hiç de zor gelmiyor.Yani okuduklarımı anlıyorum.Kur'an'ı Kur'an diliyle okumak bir müslümanı sorumlu olmaktan kurtarır.Allah, bana "Kur'an'ı Kur'an diliyle okumadın" diye sorgu suale çekmeyecektir.Bunda da hiçbir şüphem yoktur.İçim rahattır.Sizlerden tavsiyem odur ki öncelikle Kur'an'ın mealini öğrenelim namazda Arapça okuyalım.Bunda hiç zorluk ta görmüyorum.Kur'an'ın mealini okumayanlar zaten namazlarından haz duyamazlar ki.Hal böyle iken Kur'an'ın aslını okuyarak namazlarımızı kılalım ibadetlerimizi buna göre eda edelim diyorum...
Derin Düşünce (13. May 2011), erol5109 (10. May 2011), Miralay (13. April 2011)