13. April 2011, 05:08 AM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
|
Alıntı:
Derin Düşünce Nickli Üyeden Alıntı
İnternet te haramdı, tv izlemek de haramdı.
Velakin ne oldu ise, tv lerin populer bir hocası, dune kadar bu fetvaları verip uymayanları gunahkar ilan edrken, zındık diye nitelendirken bugun Flash tv lerde boy gosteriyor, teke teklere cıkıyor, kurdukları internet sitelerinde videolar, yazılar yayınlıyor, teknolojinin geregi video cd leri elden ele dolasıyor, sirk dinini teblig ediyorlar. Garip. Facebooklara kadar yayılmıs durumdular. Gercekten garip. Bu haramlar nasılda helal oluverdi 5-10 senede.... Ne oldu ki birden bire?
Dun bu fetvalara uymayıp, internet kullanan, tv izleyen büyük gunahkardı, kafirlik alametleriydi, bugun ise kendilerini izleyen ve internet sitelerini gezenler sevaba girer oldu. Traji komik. Belkide, yarabbi ne yaptık bizler senin dinine diye dusunmek gerek. Koruyamadık savunamadık, atalarımız da bize kotu bir miras bıraktılar diye kendimizi ve atalarımızı sikayet etmek gerek. Edemedik yarabbi, seni hakkıyla takdir edemedik, sana layık bir kul olmayıda beceremedik, dinini parcalara bolmusler tutamadık, durduramadık. Senden senin sevmeyi, seni seveni sevmeyi, senin sevgine ulastıracak ameli sevmeyi dilemekten baska neyimiz var.. Sevgini bize nefsimizden, dunya muhabbetlerinden ve ailemizden daha sevgili kıl. Gonderecegin her hayra muhtacız.
|
Cübbeli Ahmet Hoca'dan bahsediyorsunuz.Çok büyük bir ihtimalle...
Bakınız kardeşim Kur'an ve sünnete uymayan her şey batıldır.Tv veya interneti adam gibi kullanılsa haram mı oluyor.Siz cüppeliye teşekkür edeceğinize onu eleştiriyorsunuz.Tv'lere çıkıp vaaz vermesi sohbeti çok da başarılı veriyor.Siz olsanız kem küm ederdiniz.Tv'ler geniş kitlelere ulaşırlar.Bu yüzden Cübbelinin tv.lere çıkması sakıncalı değildir.O bir alimdir.Kıymetini bilelim.Evet, o da kusur işler ama sonuçta sapık bir alim de değildir.Dikkat edecek ollursanız soruların cevaplarını Kur'an ve sünnetten hadislerden veriyor.Daha niye eleştiriyorsunuz ki?.Hem tv.'ye çıkıyorsa kötü mü etmiş oluyor?.Yapmayın Allah aşkına, azıcık insaf ediniz.Tv ve interneti İslam için kullanmanın hangi günahı olabilir ki?.Yeter ki bu millete dinimizi anlatsın herkes bir şeyler öğrensin.Hem sonra sohbet ederken esprili konuştuğundan dolayı müslümanların sevgisini kazanmıştır.Şahsen ben onu çok seviyorum.Geçmişte hataları oldu bundanda dersini aldı.Hem sonra o ülkemizin en tanınmış alimlerindendir.Ben cübbeli hocamızı takdir ediyorum.Allah ondan razı olsun...
|