Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
Siz peygamberi cübbeli ve diğer islamı kullanan serefsizler gibi içkici alemci mi sandınızda semalarda uçtu diyorsunuz...semalarda kimler uçuyor kimler dönüyor al gör... bidahada şarlatanlık yapma... bişi biliyorsan konuş bilmiyorsan susda adam sanalım seni...
|
Sevgili hiiic kardeşim;
Koyduğun resimler ve cübbeli hakkındaki bazı söylemlerin bu siteye yakışmıyor bence.
Cübbeliyi İslam hakkında ileri geri konuşmaları, Kurana aykırı söylemleri, insanları yoldan çıkarması vb. nedenlerinden dolayı pek sevmiyorum fakat bu video konusunda "Zan"dan uzak durmaya gayret etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Adam videoya rağmen "yapmadım" diye bas bas bağırırken benim
aksini düşünmem "zan" olacağı için öyle bir hata yapmadığını düşünüyorum. Ama
hata yapmış olsa bile bu ASLA bizi ilgilendiren bir konu değildir, zinanın tarafları ve Allah arasındaki bir konudur. Cübbeliyi ilmi yönden eleştiririz, belden aşağı vurmak Kuran'a bağlı olanların yöntemi değildir. Senin ona anlattıklarını Fedakaradam kardeşimiz ısrarla anlamayınca veya anlamamazlıktan gelince öfkene hakim olamadığını biliyorum fakat öfke ile onun daha iyi anlamasını da sağlayamayacağın bir gerçek. Sen ne anlatırsan anlat Fedakaradam kendi rızası ile Kurana yönelmediği, sahiplendiği yıllarca ona empoze edilmiş hurafelerinden ödün vermediği müddetçe seni anlamayacaktır. Bir insan ne zaman anlamaya/öğrenmeye/doğruyu bulmaya niyet ederse ancak o zaman Allah ona yardım eder, kalbini İslam'a açar. Doğru yolda olduğuna emin olup büyüklenen insanın kalbi kilitlidir. Ağzına kadar kara taş ile dolu bir kabı beyaz taşlarla doldurmak için önce kabı boşaltmak gerekir ki beyaz taşlara yer açılsın. Bu yüzden boşuna uğraşıyor, hem geriliyor hem de kalp kırıyorsun. Böyle yapmak yerine hidayeti için dua etmek ve seviyesi farklılaşan tartışmayı terketmek daha iyidir. Atalarının dinini terketmek kolay değildir. Unutma ki bir zamanlar biz de aynı durumdaydık. Şimdiki doğruya biraz daha yaklaşmış halimizden dolayı şükretmeli, doğrunun tamamına sahipmişiz gibi düşünmemeli, sözün en güzeli ile tartışmalı ve Rabbimize, bizi doğruya her gün daha fazla yaklaştırması için dua etmeliyiz.