Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30. April 2011, 11:06 AM   #2
Derin Düşünce
Uzman Üye

Derin Düşünce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 413
79 Mesajina 268 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Derin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud of

Azizim Hiiic;

Yine sapla samanı karıstırmaya devam ediyoruz. Ben su baslıktaki diologun, bilişsel bir carpıtma oldugunu dusunmek yerine husnu zan ediyorum. Biz İbrahimin mancınıdıgından bahsetmiyoruz. Kuran ayetlerini acıklarken Tevrattan nakiller yapmanın dogru olmadıgı konusunda hemfikiriz zaten, neden bunu soyluyorsun ki bize? Gercekten bir anlam kargasasına surekleniyor konu.

Bakın itirazımızın ozu sudur ; Afyon din kavramı ile yani sirk dini kavramı ile kastedilenin icine, kuran kıssalarını, "kurandan okudugu gibi anlayan" (tevrat nakillerini kastedmiyorum) muminlerinde sokulmasıdır. Bunun dısında itirazımız yoktur. İnsanlara hem kuran yeter diyecegiz, hemde; hayır sen kurandaki deve kıssasını, yunus kıssasını okumussun ama yanlıs anlamıssın seni uyutmuslar, sirke dusmussun diyecegiz... Bu cehalettir. Cunku uyutan bu durumda Allah olur.

Diğer her konuda hemfikiriz zaten. Bu kadar, sadece bu kadar. İllede paradoksal bakıs teknigi ile yazısmaya devam edeceksek, bunu pekala ateist sitelerde de yapabiliriz. Cunku bilissel carpıtmalar ve paradoksal bakıs teknikleri ile konuları allak bullak etme konusunda onlar cok basarılılar. Kurandan her fert, her millet, her asir kendi mesajını kendisi cıkaracaktır. Bakın en basitinden bir ornek verecegim. Aynı konuda 3 farklı fikir. Musa ve kavminin suyu yarıp icinden gectigi kıssayı biliyorsunuzunuz. Genel inanıs ve yorumlar:

1- Deniz bildigimiz manada yarılır, dalgalar daglar gibi buyuktur. Musa ve kavmi diğer tarafa gecer, deniz kapanır, firavun suya gark olup helak olur ve inananlar kurtulur.

2- Hakkı yılmaz derki; ortada deniz falan yoktur. Ortada bir baraj vardır. Bu su barajı yıkılır firavun suya gark olur ve muminler kurtulur

3 İhsan eliacık derki; Ortda daglar gibi yarılan su yoktur. Bir barajda yoktur. Bu bir medcezir olayıdır. Ve hala ornekleri x ulkesinde vardır. Su cekilir ve insanlar yuruyerek karsıya gecerler. Med cezir bittiginde sular tekrar karayı kapatır.

Simdi bu konuda tefekkur neticesinde cok farklı yorumlarda gelebilir. Bunlardan illede biri dogru diğerleri yanlıs demek, akıl sahibi bir icin mumkun degildir. Neden mi? Cunku bu durum, yanlıslanamaz, deneysellenemez, rasat edilemez. Bunu yapmak icin zamanda yolculuk etmemiz gerekmektedir. Zamana ve mekana bagmlı bedenlerimiz icin ise bu ihtimal; suan, belkide hic bir zaman bu mumkun olamayacaktır. Benim annem, ninem babam, kardesim, ve egitim duzeyine gore diğer muminler bunu ilk maddedeki gibi anlayabilir. Daha egitimli, daha meraklı kisiler bunu diğer 2 madde gibi anlayabilir. Veyahut siz bunların dısında farklı bir yorum getirebilirsiniz. Fakat getireceginiz yorum ne olursa olsun gaye ve anlatılmak istenen degişmez. Nedir degismeyen;? Allahın imtihan ettigi ve sınadıgı, Allahın yardımının eninde sonunda geldigi, zalimlerin mutlaka cezalandırılacagı, ayrıca bu hesabın ahirette daha cetin bir sekilde devam edecegi vs vs vs.....

Lutfen; kendimiz dısındakileri yanlıs gormek bir hastalıktır. İmanımızı kemirir. Sozlerimize muhabbetle bakın. Ben kimseyi yanlıs yolda gormuyorum. Fakat dar baktıgınızı zannediyorum. Tekrar ifade edeyim; Afyon din kavramı ile yani sirk dini kavramı ile kastedilenin icine, kuran kıssalarını, "kurandan okudugu gibi anlayan" muminlerinde sokulmasınadır itirazımız. Bunun dısında itirazımız yoktur. Diğer her konuda hemfikiriz. Neden bu kadar uzuyor anlamıyorum. İtirizamıza cevap verecekseniz konuları karıstırmadan, sadece itiraz ettigimiz konuya cevap verin. Zaten hepimizin hem fikir oldugu diğer yanlıs bildigimiz konuları, cevabınızın icine katıp yazarsanız bu sadece bilissel carpıtma olur.

Muhabbetle.
Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, imanımızi ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim! gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. Rabbim! Dünyada ve ahirette sen bizim velimizsin. Bizim canımızi müslüman olarak al ve bizi iyilere kat. Rabbim! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında en iyi sen hükmedersin. Rabbimiz bizi, suan üzerinde bulundugumuzdan daha doğru olana ulaştır.

Konu Derin Düşünce tarafından (30. April 2011 Saat 11:16 AM ) değiştirilmiştir.
Derin Düşünce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Derin Düşünce Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Anonymous (30. April 2011), kuman (23. March 2013), Miralay (1. May 2011)