Soylesem anlamı yok sussam gonul razı degil.
Kardesim Hiiic; senin bu kafandakiler, 1920 lerdeki İngilizlerin baslattıgı islamı islamla yok etme girisiminin, planının bir urunudur. Don ve aynaya bak kardesim, İslam adına bilinen ne kaldı elinde. Kurban? Hac? Namaz? Oruc? Zekat? Hepsini aldılar elimizden. Elbette bunlar yoruma acıktır velakin isin icinden cıkamayınca toptan terkettik. Kendi kendimizi bıcakladık. Gulumsemeyi zekattan, affetmeyi infaktan saydırdılar bize. Bizim gibi anlamayanı düsman gordurup, kafir ilan edip kırdırdılar. Allahın ipine sarılmaktan bahsederken hepimiz o ipi kendimizden baskasına layık gormedik. Hersey bittide... mutesabihatı tevil konusumu kaldı birbirimizi cehennemlik ilan edecek. Allah akıl fikir versin.
Sen hala anlamıyorsun. Yada anlamak istemiyorsun.
Ben seninle mezhep taassubu olmayan biri olarak konusuyorum.
Kuran kıssalarını bu sitede genelin ve senin anladıgın gibi anlayan, anlatan biri olarak konusuyorum.
Su yukarıda yazdıgın kıssaların teviline katılan ve hak veren biri olarak konusuyorum.
Bu kıssaları senin anladıgın gibi anlayan biri olarak konusuyorum.
Kıssaların tevilinde senden farklı dusunmuyorum daha kac sefer yazayım.?
Sen ısrarla ve buyuk bir cesaretle hepimizi cehennemle tehdit ediyorsun. Sizlerin Anneleriniz babalarınız, kardeslerinizde sizin gibi mi anlıyor kıssaları? Yoksa okudugu gibi mi anlıyorlar. Okdukları gibi inanıyorlarsa, Onlarda mı sirk icinde? Onlarada siz cehennemliksiniz dogrusu bu mu diyorsunuz? Senin benim gibi anlamayanları cehennem odunu yapacak kadar ileri gitmeyi bırak. Lutfen kardesim dur artık. Gittigin yol, dogru bir yol degil. Yontem yanlıs. Haddi zorluyorsun. Rijit bir tutum sergiliyorsun. Hatırla lutfen; herkesi tekfir ediyor, reddiyeler duzenliyorlar diye düne kadar kınadıgımız insanları dusun ne olur. Ne farkın kaldı senin onlardan. Aynı hastalıga tutulmussun. Bu hastalıgın adı Tekfir ve hakir gorme hastalıgıdır. Kibir ve nefs sarmasın ruhumuzu. Bu anlayısınla ilerlemeye devam edersen, tek kişilik dininle, tek basına yasar ve ölürsün. Cunku senden baska musluman yok etrafında. Boyle davranıslarda bulunanlar, hala Allah varmı yokmu ikileminin icinde suruklenir dururlar, velakin sitelere yazmaya geldimi mangalda kul bırakmazlar. Sen hala gecmissin karsımıza neyin dogru neyin hak oldugunu yakında gorecegiz diyor, alakasız ayetler getirip tehditler savuruyorsun. Yanlıs bir yontem.
Senden baska herkes anladı da bir tek sen anlayamadın. Belkide anladın ama kabullenmek zor geliyor. Bilmiyorum. Hem kardesim, Ne demek senin dinin sana benim dinim bana. Hangi dert icin buradayız bizler? Bu kadar kolay mı bunu soylemek. Bizemi layık gordun, gercekten bunu hak ediyormuyuz biz. Bunu hakedecek ne yaptık? Bu din hepimizin kimse kafasından dinler uydurup sahiplenmesin. Allahın acıkca uyarmadıgı konuları din haline getirip onumuze sunmayın. Ben hakkı yılmazın mealinede bakıyorum, Mustafa islamoglunun da, yasar Nurininde, edip yukselinde, ayrıca Kuranmeali.org sitesinden diğer meallerede.. Senin anlattıgın gibi meal cevirenide gormedim. Bu senin hezeyanın. O mealleri tefsir ve teybin edenler ise yorumlarını ve birikimlerini eklemislerdir eserlerine. Muellifinin bilgisi ve tefekkuru ile sınırlıdır hersey. Dikkat edin hepsi altına sunu yazar. “Dogrusunu Allah bilir” Ama sen bunu soylemeye bile gerek duymuyorsun. Ben dogruyum ben haklıyım diyerek reddiyeler yazıyor insanları sirk icinde yuzen cehennem odunları ilan ediyorsun. Sana gore senin gibi anlamayan herkes cehennemlik sirk icinde yuzuyor. Bu nasıl bir sapkınlık. Bu baslıkta boylesine gereksiz bir konuyu seninle tartıstıgım icin cok uzgunum. Velakin uyarmak borcumuzdur. Allah hepimize hidayet etsin.
Selam Hidayete tabi olanlara.
Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, imanımızi ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim! gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. Rabbim! Dünyada ve ahirette sen bizim velimizsin. Bizim canımızi müslüman olarak al ve bizi iyilere kat. Rabbim! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında en iyi sen hükmedersin. Rabbimiz bizi, suan üzerinde bulundugumuzdan daha doğru olana ulaştır.
Konu Derin Düşünce tarafından (2. May 2011 Saat 07:23 AM ) değiştirilmiştir.
|