Kardesim bosa anlatıyorsun.
1-Allaha sirksiz iman
2-Ahiret gunune iman
3-Salih ameller
dedik. Sen hala bozulmamıs üçlü teslis yapmayan hristiyanları kastediyor bu ayet diyorsun. Sanki teslisi hristiyanlar son 50 senedir yapıyorlar. Aynı seyi soyluyoruz zaten. Bak Allah ne diyor?
De ki: "Ey Ehlikitap! Sizin ve bizim aramızda aynı olan şu söze gelin: "Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiçbirşeyi ortak koşmayalım. Allah'ı bırakıp da birbirimizi rabler edinmeyelim." Eğer yüz çevirirlerse şöyle söyle: "Tanık olun, biz müslümanlarız/Allah'a teslim olanlarız." (Ali imran 64)
Bak eger boyle yapabilirsen neyi haber ediyor Allah;
Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir. (Bakara 62)
Yani 3 lu teslismidir nedir bırakın, sadece Allaha kulluk edin ona esler ortaklar kosmayın, hic bir sınıfı, kendinizi, imamınızı, atanızı, seyhinizi, ruhbanınızı kahininizi, atanızı, partinizi ilah edinmeyin. Ona es kosmayın. Acık mı? acık....
İnsanları cehenneme sokmak icin bu cırpınıs niye? Sır bu...
1-Allaha sirksiz iman 2-Ahiret gunune iman 3-Salih amel..
Dünyayı cennet yapmak icin ugras cennete git, cehenneme cevirmek icin ugras cehenneme git bu kadar. Allah alemlerin rabbidir herhangi bir dinin patenti altına sıkıstırılamaz. Yahu bakara 62 iki tevile bile gerek kalmaksızın apacık anlatıyor. Allah bu sekilde iman edip yasayanlara korku yoktur diyor, kimileri illede cehenneme sokmak icin gayret ediyor. Banane.. Hesap görücü olarak Allah yeter. Nereye girerse girsin. Sanki ben pacayı kurtardım da onların derdi beni gerdi. piff gereksiz konular bunlar. Yahudi hristiyanlar cennete gircek mi girmicek mi, girerse nasıl girecek. Yandanmı ortadan mı. Bi bu kaldı derdimiz. Allahlık taslamaya gerek yok. Cok acık bir bicimde Allah durumun genel hatlarını bize cizmistir. Geriside beni seni bizi il-gi-len-dir-mez. İste Kuran, iste Allahın ayetleri..... Teslisin 3'lusunede, muslumanların yaptıgı sekli ile 2'lisinede hayır. Ortak soze gelelim, ortak soze. La ilahe illlah.
Ha canımızı sıkan BOP projesi ve ılımlı islam modellemesi altında ortaya cıkan duzeneklerse onları baska turlu tartısalım. Fakat daha biz aynı kuran metnine bakıp cevirtmeyle kıvırtmayla baska sonuclara varırsak vah bize vahlar bize...
Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, imanımızi ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim! gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. Rabbim! Dünyada ve ahirette sen bizim velimizsin. Bizim canımızi müslüman olarak al ve bizi iyilere kat. Rabbim! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında en iyi sen hükmedersin. Rabbimiz bizi, suan üzerinde bulundugumuzdan daha doğru olana ulaştır.
Konu Derin Düşünce tarafından (13. May 2011 Saat 08:38 AM ) değiştirilmiştir.
|