Tekil Mesaj gösterimi
Alt 8. June 2011, 05:15 PM   #31
nerdogan
Katılımcı Üye

Tesekkür: 112
27 Mesajina 69 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
nerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud of

Bu ayrıntılı ve okumaktan çok zevk aldığım yorumunuz için Allah Razı olsun sizden.Aslında ben biraz da çocuğunu meta meselesi olarak gören insanların penceresinden baktım.Ayrıca kendi aklıma takılan tüm dünya imkanları ile aynı anda anılması mevzuunu da danışmış oldum.Okuduğum ayetler de bana doğruyu gösteriyor zaten bunun üzerine edilecek bir söz bulamıyorum.Tekrar teşekkürler.

Alıntı:
İslam dini bahsettiğiniz aç ve imkansız çocuklara yetimlere bireysel yardımı teşvik eder. Ancaaaaaak Allahın ASIL emri, dinin direği olan SALAT işte o çaresiz tüm ihtiyaç sahiplerine bunun içine o saydıklarınız da dahil, o kimselere toplu halde yardım edilmesi emridir. Onların haklrını ve bakımları toplu halde yapılır. Bu salat mescitlerde devlete ait kurumlar ikame edilir. zekat ile o kurumları ayakta tutacak vergiler verilmiş olur.
İşte Allahın SALAT için imar etmemizi emrettiği devlet kurumları (mescitlere) örnekler;
-Yetimhaneler.
-Çocuk esirgeme Kurumları
-Okullar
-Kimsesizler yurtları
-Devlete ait, sokak çocuklarının topluma kazandırılması kurumları...
-Fakir fukara fonlar
-Çaresizlere yönelik sağlık kurumları
v.s.

Diğer yardım adı altında ortalığa çıkıp şov yapan ne olduğu belirsiz vakıf ve kurumları desteklemiyorum. Allah devletimize güç versin de kurumlarını güçlendirsin de, inşallah salatı tekrar hayata geçirip dimdik ayakta tutalım...

Bireysel yardımlar günübirliktir, mutlaka ecri ve sevabı olmakla beraber çok da önemli bir amel değildir.
Bu yazdıklarınıza göre bireysel yardımlar salat kapsamında sayılmıyorsa, öyleyse ben bir birey olarak vergimi vermek dışında salat kapsamında en doğru ne yapabilirim öyleyse?Bahsettiğiniz kuruluşları kurmam imkansız, devlete ödediğim vergileri ise takip edip bu kurumlara gidip gitmediğini net olarak bilmem çok zor, bu durumda bireysel yardım, destek, insanları öğrendiklerimle aydınlatma vs salat kapsamında değilse ne yapmalıyım??

Ayrıca almaktan çok vermeyi bilmek üzerine Kuran da yüzlerce ayet söz konusu iken bunlar sadece devlet, işveren grubu için değil bireyler için de geçerli oluyorsa, cimri olmamamız, vermeyi dağıtmayı bilmemiz, biriktirmememiz, ihtiyacımızdan fazlasını istemememiz konusunda sürekli uyarılıyorsak bu bireysel yardımlarımız hangi kapsamda değerlendirilecek.Yani sevabının çok az olduğunu belirttiğiniz için sorma gereği duydum.
Açıkçası ayetler ile açıklama tarzınız oldukça bilgilendirici olduğundan biraz uzatıyorum konuyu kusurabakmayın lütfen.

-konu gittikçe değişiyor, başka başlık açmam mı gerekiyor?-

Konu nerdogan tarafından (8. June 2011 Saat 05:21 PM ) değiştirilmiştir.
nerdogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nerdogan Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (9. June 2011)