Alıntı:
Yani sevabının çok az olduğunu belirttiğiniz için sorma gereği duydum.
|
Bireysel yardımların pek önemli olmadığını söylemekteki amacım, onların süreklilik arzetmediği, bugün karnını doyurduğunuz kimsenin yarın yine aynı yoksulluğa düşeceği gerçeğiydi... Asıl yardım ve asıl imarın devlet çatısı altında mescitleşmek olduğunu belirtmek istedim.
Böyle bir manaya yol açacak cümle kurduysam özür dilerim. Diğer arkadaşlarda böyle bir mana çıkardıysa yine özür dilerim. Sevabı çok az veya fazla, kişi ancak kendisine verilen nimetlerden sorumludur. Az azdan, çok çoktan sorumludur.
Bireysel yardımlar, toplu yardmların yanında hem çok az hem de değer bakımından eksiktir.
Ayrıca ameller derecelerine göredir. Amellerin değeri farklıdır. Karşılık göreceği muamelelerde farklıdır.
Âl-i İmrân 163
Onlar Allah katında derece derecedirler. Allah onların yaptıklarını görmektedir.
Nisâ 95
Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturanlarla malları ve canlarıyle Allah yolunda cihad edenler bir olmaz. Allah, malları ve canları ile cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah hepsine de güzellik (cennet) vadetmiştir; ama mücahidleri, oturanlardan çok büyük bir ecirle üstün kılmıştır.
Hadîd 10
Ne oluyor size ki, Allah yolunda harcamıyorsunuz? Halbuki göklerin ve yerin mirası Allah'ındır. Elbette içinizden, fetihten önce harcayan ve savaşanlar, daha sonra harcayıp savaşanlara eşit değildir. Onların derecesi, sonradan infak eden ve savaşanlardan daha yüksektir. Bununla beraber Allah hepsine de en güzel olanı vadetmiştir. Allah'ın yaptıklarınızdan haberi vardır.
En’âm 132
Herkesin yaptıkları işlere göre dereceleri vardır. Rabbin onların yaptıklarından habersiz değildir.
Yoksa , iyi bir amel için "çok az sevabı" var demek istemedim istemem de... Allah'a sığınırım. Allah herşeyi apaçık açıklamışken ona ekleyen cahillerden olup vebal ehli olmak istemem.
... Allahın ayetleri ortada. ben yanlış birsey demiş olsam bile Allahın kitabını okuyorsunuz, sağlamasını rahatlıkla yapabilirsiniz.
Allah razı olsun