Alıntı:

| 
					gerçek hanif Nickli Üyeden Alıntı
					   Peki  Hiiç ve  dost1  kardeşlerim,
 Neden İnsan  korktuğunda ,aciz  kaldığında  dua  etmek  ihtiyacı  duyar.İnsanın  genlerinde   dua  etme  ihtiyacı  var mıdır ?  Hiç  dua  etmeyenle  eden  arasında  başarı  bakımından  ne  fark  vardır ?

Örnek :diyelim  ateist  bir  öğrenci ile  dindar  bir öğrenci  aynı  sınıfta  aynı  sınava  hazırlanmış  olsunlar.Sınavda  başarılı  olmak  için  çalışan dindar  öğrenci  ek  olarak  dua  etmiş  olsun.Yani  ben  çalışacağım  kadar  çalıştım  gerisi  Allahım  sana  kaldı.Beni  başarılı  eyle  dedi.Hatta  abdestte  aldı  sınava  girdi.Ateist  öğrenci  ise  Allah'ı  hiç  aklına  getirmeden  dindar  öğrenci  ile  yan  yana  sınava  başladılar.
 sınav  esnasında  dindar  öğrencide heyecan,yada  cevap  anahtarında  sıra  atlama  yani  soru  kaydırma  oldu.
 Netice :  Hiç  dua  etmemiş  ateist  sınavı  geçiyor,Dindar  öğrenci   soru  kaydırdığından  yada  heyacan gibi  sebebten  başarısız  oluyor.

Şimdi  burada  ne  diyeceğiz  ? Allah  nasip  etmedi  bunda da  bir  hayır  vardır  desek  olur mu ? Yani  kazanmaması  hayırlıymış  diyebilirmiyiz  ? Yada  başka  cevabınız  var mı  ?Hiiç  kardeşim    siz  ne  dersiniz ?
 | 

Selam;
hiic kardeşimiz sorunuzun yanıtını çok güzel ve detaylı şekilde vermiş. Kendisine de bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. 
Gözden kaçabilecek ufak bir detaya değinmek istedim.
Bu yukarıda verdiğiniz örnekteki mevzunun gerçek hayatta hiç bir değeri yoktur (yani olmaması gerekir).
Çünkü;
Biraz önce sizin için internetten aratıp bulduğum aşağıdaki fotoğrafı incelemenizi rica ediyorum.

Birlikte inceleyelim...
Durakta bekleyen bir sürü insanın çeşitli konumlarda olduklarına dikkat ediniz. Kimisi duraktaki kısıtlı oturma yerlerine oturmuş, kimisi oturmaya yer bulamamış ayakta dik duruyor, kimisi ayakta ama durağa yaslanıyor. Aynı şekilde kimisi yola bakıyor kimisi yola sırtını dönmüş kimisi yan duruyor. Sizce oturanlar ayaktakilere göre daha iyi durumda değil mi? 
Peki bu kadar fazla detay incelemeye gerek var mı? 
Fazla değil, sadece 5 dakika sonra 2 tane otobüs geleceğini ve bütün durağın boşalacağını varsayarsak oturanın ayakta olana bir üstünlüğü var mıdır? 5 dakika otursan ne olur ayakta dursan ne olur. 
İşte sonsuz ahiret hayatının yanında ortalama 50-60 yıllık dünya hayatı da koskoca bir ömürdeki 5 dakikaya nispetle bile zerre kadardan çok daha ufaktır. Bu ufak zaman diliminde ister oturuyor olsun ister ayakta dursun kimsenin kimseye bir üstünlüğü yoktur. Önemli olan 5 dakika sonra gelecek olan otobüslerden cennet otobüsüne binebilmektir.
Bizler de 5 dakikalık dünya durağında Rabbimizin bizleri sınamak için verdiği oturuyor/ayakta, başarılı/başarısız, fakir/zengin, hasta/sağlıklı, çocuklu/kısır gibi sınav öğelerine odaklanmak yerine fotoğrafın bütününe bakmalı ve gidilecek asıl yere odaklanmalı doğru otobüse binebilmeyi ummalı ve ona göre hareket etmeliyiz diye düşünüyorum.
Selamlar.