Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. June 2011, 04:11 AM   #5
nerdogan
Katılımcı Üye

Tesekkür: 112
27 Mesajina 69 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
nerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud ofnerdogan has much to be proud of

Alıntı:
Ayrıca ameller derecelerine göredir. Amellerin değeri farklıdır. Karşılık göreceği muamelelerde farklıdır.

Âl-i İmrân 163
Onlar Allah katında derece derecedirler. Allah onların yaptıklarını görmektedir.

En’âm 132
Herkesin yaptıkları işlere göre dereceleri vardır. Rabbin onların yaptıklarından habersiz değildir.
Sevgili Hiiic, ben biraz daha dar bir çerçeveden değerlendirdim lütfen kusurabakmayın yanlış algılamam nedeniyle..Sanırım sadece bir cümleniz ile değerlendirdim.Elbette bireysel yardımlarında Allah katında yeri vardır.Örneğin birine iş imkanı sağlama veya yardımlarda aktif görev alma, insanların eğitimine bireysel de olsa katkıda bulunma gibi faaliyetler zannımca sokakta aç olan insanları geçici olarak doyurmaktan görece daha üstün sayılabilir.Ancak yukarıda verdiğiniz ayet ve açıklamadan hareketle aklıma şu geliyor.-devamında Anonymous arkadaşımın da belirttiği cennet otobüsü ile- gideceğimiz ahirette amellerimize göre derecelerimiz mi olacak öyleyse?
Örneğin ben gücüme göre elimden geldiğince birtakım faaliyetlerde bulunuyorum.Biriktirmiyorum, elime geçeni veriyorum paylaşıyorum..İnsanlarla internette veya yüzyüze sürekli konuşup onların bakış açılarını doğruya yöneltmek için çabalıyorum.Çocukların eğitim masrafları için her ay bütçemden ayırmaya çalışıyorum-yardım amaçlı- Bazen eşya bazen kıyafet yardımı yapıyorum vs vs ..diyelim..Yani bireysel ne yapabiliyorsam yapıyorum.Öğretmen değilim ya da doktor da değilim maalesef.Olmayı isterdim ancak değilim.Aynı zamanda vali, kaymakam veya belediye başkanı hiç değilim ki eğitim kurumu, mescit vs kurabileyim ya da yardım kuruluşu açabileyim.Bu şartlarda bir öğretmen veya mescit kuran bir hükümet yetkilisi ile benim derecem arasında büyük bir fark mı olacak?Bu fark gittiğimiz ahiret yurdunda derecelendirmeler biçiminde mi olacak?Öyle ise-ya da benzeri bir durum olacaksa- öyleyse ben bir devlet adamı veya belediye başkanı olamadığım için imkanlarım kısıtlı olduğu için salat adına ne yapabilirim bireysel olarak?
Cevap olarak belirttiğiniz,
Alıntı:
İşte Allahın SALAT için imar etmemizi emrettiği devlet kurumları (mescitlere) örnekler;
-Yetimhaneler.
-Çocuk esirgeme Kurumları
-Okullar
-Kimsesizler yurtları
-Devlete ait, sokak çocuklarının topluma kazandırılması kurumları...
-Fakir fukara fonlar
-Çaresizlere yönelik sağlık kurumları
v.s.
kuruluşları benim kurmam ya da şu anki gücümle ortak olmam imkansız.Allah güç versin hepimize inşallah da bunları gerçekleştirebilelim şu kısa imtahanımızda ama çalışma gücümüz ve biçimimiz doğrultusunda şu an çok zor görünüyor. Bu durumda ne yapılabilir? Yani bu taktirde ben salat edemiyorum.Salatı ikame edebilmem için ne yapmalıyım acaba?
Eğer yanlış anlamlar çıkarıyorsam bunu lütfen yeni bir hanif olmama verin.Kendimi yıllarca iman eden sanıp da ne kadar yanıldığımı henüz 1-2 ay kadar önce öğrendim yüksek çabalarım ile..Halen çabaladığımdan bu sorularım tuhaf geliyor ise lütfen kusurabakmayın..Doğruyu kuşkusuz en iyi bilen yüce Allahtır.Ancak ben bizlere ilettiği tüm doğruları öğrenmek ve öğretmek istiyorum elimden geldikçe zamanım-ömrüm yettikçe..
nerdogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nerdogan Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Anonymous (9. June 2011), gerçek hanif (9. June 2011), Miralay (9. June 2011)