Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. June 2011, 05:29 PM   #38
gerçek hanif
Uzman Üye

Tesekkür: 145
77 Mesajina 151 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
gerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayrıca merakımdan sormak istiyorum.

Kuran'da hırsızın ellerini kesin, öldürenin yakını isterse katili öldürün, zina yapana sopayla acımadan vurun diyor.
Bunları nasıl yapacağınız sorusu aklınızı karıştırıyor mu?
Hiiç kardeşim, hırsızın elini yaptığı (çaldığı ) fiilden uzak tutmak değilmir ?Kesmek bu değil mi ? kesmek: Günlük hayatta mesela" sesini kes-suyu kes- Banttan gelmekte olan ürünü , malı "kes "diye bağırırız.Onunla olan diyaloğunu kes deriz mesela. kesmekten kasıt bu değilmidir ?Alıkoyma değilmi ?
Kısas öldürme ise Bana göre cezanın aynısı ile hüküm vermedir.Kasten işlenen suçlarda kısas uygulanmalı bence.Ancak suç işleyeni toplumdan tamamen tecrit etmede bir nevi ölümdür.Bir daha topluma girmemeside ölümden dir bana göre.
Zina yapana kur'an ne diyorsa o değil mi ?yada hapismi ? bu konudaki değerli görüşlerinizi katkılarınızı bekliyorum hiiç kardeşim.selam ile.
gerçek hanif isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
gerçek hanif Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Barış (3. April 2013), dost1 (20. June 2011), hiiic (10. June 2011)