Alıntı:
Derin Düşünce Nickli Üyeden Alıntı
Aklım almıyor, bir yerde bir eksik var! Bu adam bunca cileyi neden cekmis olsun? Neden ayetleri egip bükmüs, hayatını zindanlarda cürütmüs olsun? Evet sacmalık gibi gorunen cok sey var. Bu kişinin dusunce dunyasını anlamamıs olabiliriz belkide. Yada bu sacmalıklar sonradan mı sokuldu? Neyin pesinde idi bu adam? Bir yerlerde birseyler yanlıs. Eren kardesimin kitabını henuz okumadım, temmuz ayının sonunda ancak okuyabilirim. Tek bildigim asla tatmin olamadıgım... Ne said Nursi beni tatmin etti nede ona karsıt sunulan iddialar. Suan elimizde tuttugumuz Kulliyat tehlikeli yanlıslar barındırıyor. Bu muhterem ise bir cok sıkıntıya gark olmus gorunuyor Allah icin. Tarihte mi carpıtma var, kitaplardamı? Ve neden?
|
Mermi çıktığı noktadan bir milimetrenin 10 da biri kadar sapmaya uğrarsa merminin ulaştığı yerde metrelerce kilometrelerce sapma meydana gelebilir.
Yanlışın ilmini yapmak da buna benziyor biraz. Yanlış bir yola saptıysanız ne kadar ilerlerseniz doğru yoldan o kadar uzaklaşıyorsunuz. Öyle ki cahil kalmak yanlış bir ilim üzerine olmaktan iyidir. Çünkü yanlışa sapan ve ilmini yapan birisinin EMEK VEREREK gittiği yoldan dönmesi ve geri dönüp doğrusuna girmesi henüz başlangıçta olan cahilin doğru yola girmesinden daha zordur.
Bir Hristiyan din adamını düşünün. Ne çilelerle ne büyük kararlarla okuyor, öğreniyor ve yükseliyorlar. 30 sene okumuş büyük bir Hristiyan alime 10 yaşındaki bir Müslüman çocuk REHBER kitaptan (Kuran) bakarak "yanlış yapıyorsun papaz efendi" diyebiliyorsa yanlışın ilmini yapmış başka insanlara da denebilir. Yani elinizde rehber varken büyük sapmaları ilim yapmadan da tespit edebilirsiniz. Bu eleştirilere bu gözle de bakmak gerek.
Ben şahsen adı geçen kişinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum fakat İblis tarafından kandırıldığını ve bu işte kullanıldığını düşünüyorum. Çünkü o da karakterini zayıf bulduklarına vahyeder diye biliyorum. Ben şahsen gaybden sesler duysam vahiy aldığımı düşünmek yerine şizofren olduğumu düşünür doktora giderim. Seçim bizim elimizde.
Benim bu konuda özel olarak araştırmalarım ve bazı deneyimlerim oldu. Sonuca göre bu işin doğrudan islamla da ilgisi yok. Başka inanışlarda da bu vahiy alma/kutsal kitap yazma mevzusu var. Hepsindeki ortak nokta; vahiy aldığını iddia eden kişinin vicdanen itiraz etmeden kabul edebileceği inanışın giysisi altında benzer zehirli fikirler yayılmaya çalışılmıştır. Fikirlerin benzer olması kaynağının aynı olduğunu düşündürmektedir. Örneğin 2012limitsiz.com sitesini gördünüz mü? Veya Hristiyan aziz(!)lerinin veya Hindu din büyükleri(!)nin veya İslam büyük(!)lerinin (celaleddin rumi, said nursi, a.geylani, rabbani, arabi vb) veya satanistlerin veya uzaylı tarikatlarının veya yeni çağcıların vahiyle yazdıklarını iddia ettikleri kitaplara denk geldiniz mi? Hepsi görünüşte farklı olmasına rağmen içerikte çaktırmadan yerleştirdiği fikirler çok benzerdir. Bir çoğunda sevgi kardeşlik hoşgörü ve bunun gibi insanların vicdanına doğrudan etki eden söylemlerinin arasına ustaca yerleştirilmiş zehirli fikirlerdir. Hazmı kolay olsun diye bir çoğunun içinde
yanlıştan çok doğru vardır. Bir bardak zehiri kimseye içiremezsiniz fakat bir kazan kompostoya iki damla zehir atarsanız kimse tadında bir gariplik olduğunu farkedemez ve bir sürü insanı zehirleyebilirsiniz.
Selamlar.