Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1. July 2011, 05:28 PM   #9
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Allah razı olsun. fedakar. zevkle tekrar rekrar okunası şeyler asmışsın, aklım bulandıkça girer girer, tekrar tekrar okurum inşallah.

İşin aslı, zaman/kadere/feleğe sövmek çözüm bile değil...

İşin diğer bir aslı, sövecek duruma gelmemizin sebebi de zaman değil! zaten biz değilmiyiz?

Yûnus 44
Şüphesiz ki Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez, fakat insanlar kendilerine zulmederler.

zamanın suçu ne?
Oksijenin suçu ne?

İşin tehlikeli asılı, zamana yada kadere sövenler aslında içlerindekini gizliyorlar sanırım. Onlar aslında gerçekten dediğin gibi, zaman perdesi arkasından Allaha baş kaldırıyorlar.
Çünkü;

Sana iyilikten her ne gelirse Allah'tandır, kötülükten de sana ne gelirse o da kendindendir. Biz seni insanlara bir elçi olarak gönderdik; şahid olarak Allah yeter.

çok doğru bir tahlil yapmışsın tebrikler.

Ayrıca; Allahın hükmüne baş kaldırmak ile, kötülüklere yol açan kaynaklara baş kaldırmayı ayırd etmek gerekiyor. Yani Allahın yarattığından kötülük gelmezken insanların yaptıkları zarar veren kaynaklara dönüşüyor.. Zaten ayette de bu söyleniyor,, Allahın yarattığı faydalı zulum etmez ama insanlar zulmediyorlar. Asıl küfrü hakeden o nankör insan evlatları, övgüyü hak eden ise Rabbimiz ve onun yarattıkları.

Kadere/ hayata/ başa gelen yazgıya /zamana /dehre sövmek günah çünkü o laflar aslında Yaratıcıya yöneltiliyor ama,,,, kul yapımı pisliklere sövmekte hata bulmuyorum, hatta destekliyorum : )

Kahrolsun Kapitalizm, Kahrolsun bu milyon $ dolarlar benim, bu şirketler sadece bana hizmet edecek diyip o ihtiyaç sahiplerinin hakkını görmeyenler. Çalıştırdıklarının bile haklarını gözetmekten bi haber yaratıklar. elleri kurusun o nimetin kendilerine nereden geldiğinden bi haber olanlar... O tekelci, o nimeti sadece kendi aralarında dolaştıranlar ve onların aşağılık sistemleri... Onların bencil, cimri ve nimete nankör düzenleri....
Kahrolsun devlete hizmet adına kazanılan gelirleri çarçur edenlerin koltukları, o hakları zimmetine geçirenlerin elleri, o kazançları kendi aralarında döndürenlerin, hak sahibine ulaşmasına engel olanların cüsseleri.

Allah belalarını verecek zaten ama bu dünya hayatı gibi küçük ve acısı geçici bir yerde değil, çağlar boyunca beladan çıkamayacakları o alevli venüs benzeri gezegende.

O zaman sövme sırası onlara gelecek ama tabi dillerini oynatabilirlerse açabilirlerse,,, çağlar boyu kalacakları cehennemde çağlara sövmek bir fayda sağlayabilecek mi acaba?

Konu hiiic tarafından (1. July 2011 Saat 09:09 PM ) değiştirilmiştir.
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
FEDAKARADAM (1. July 2011), Miralay (2. July 2011)