![]() |
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
26/75-77)
2.3. Hz. Musa: Hakikati Korkusuzca Söyleme ve Mucize ile Destekleme Cesaret ve Kararlılıkla Hakikati Bildirme: “Ey Firavun! Ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir elçiyim.” (A’raf, 7/104) Adaleti ve Hakkı Savunma: “Ölçü ve tartıda adil olun.” (A’raf, 7/85) Mucizeler ile Delil Gösterme: “Asasını yere attı ve o, apaçık bir yılan oldu.” (A’raf, 7/107) 2.4. Hz. Şuayb: Sosyal Adalet ve Ticarette Dürüstlük Ahlaki İlkeleri Merkezine Alan Davet: “Ölçü ve tartıda adaleti gözetin, insanlara mallarını eksik vermeyin.” (A’raf, 7/85) Kişisel Çıkar ve Menfaatlerin Ötesine Geçme: “Ben sizin üzerinizde bir gözcü değilim.” (Hud, 11/86) 2.5. Hz. Lut: Ahlaki Yolsuzluğa Karşı İlkeli Duruş Ahlaki Sapmayı Net Şekilde Eleştirme: “Ey kavmim! Sizden önce âlemlerden hiç kimsenin yapmadığı çirkinliği mi yapıyorsunuz?” (A’raf, 7/80) Fıtrata Uygun Ahlaki Yaşam Önerme: “Kadınlarınızı bırakıp erkeklere mi gidiyorsunuz?” (A’raf, 7/81) 2.6. Hz. İsa: Şekilcilikten Kurtulma ve Samimi İman Dini Liderlerin Tahrifatına Karşı Hakikati Gösterme: “Onlar, hahamlarını ve rahiplerini Allah’tan ayrı rabler edindiler...” (Tevbe, 9/31) Merhamet ve Şefkat ile Davet: “Düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.” 2.7. Hz. Muhammed: Kapsayıcı ve Evrensel Bir Davet Tevhid ve Kardeşlik Mesajı: “De ki: O Allah birdir.” (İhlas, 112/1) Toplumsal Adalet ve Hakların Korunması: “Güçlü olanın zayıfı ezdiği düzeni kaldırmak için geldim.” (Hadis) Sabır ve Merhametle Davet: “Şüphesiz sen, yüce bir ahlak üzeresin.” (Kalem, 68/4) https://dersvekuran.blogspot.com/202...ri_13.html?m=1 |
![]() |
![]() |
pramid Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (13. May 2025) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
dini, farklı, nedenleri, oluşum |
|
|