![]() |
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
❌️ Kur’an Okumanın Zararları
Dikkat: Bu yazı yoğun ironi içermektedir. Bazı tehlikelerin farkına varmak için bilimsel çalışmalara gerek yoktur. Deneyim yeterlidir. Kur’an okumak da bu tehlikelerden biridir. Özellikle dikkat edilmesi gereken bazı yan etkileri vardır: 1. Rahatsız Edici Sorgulamalar Başlar Kur’an okumaya başlayan bir kişi, zamanla şu tür rahatsız edici sorular sormaya başlar: “Neden böyle yaşıyoruz?” “Bu ritüelin kaynağı Kur’an mı yoksa gelenek mi?” “Gerçekten kim için yaşıyorum?” Bu sorular kişinin huzurunu bozar. Çoğu kimse için konforlu olan “sorgulama yok, itaat var” düzeni tehlikeye girer. 2. Taklit Zincirleri Kırılır Kur’an, bireye sürekli düşünmesini, akletmesini ve başkalarını körü körüne taklit etmemesini öğütler. Bu da zincirli bir kölenin anahtarı bulması gibidir. Kişi önce zincirlerinden kurtulur, sonra zincir takanları sorgular. Toplum düzeni bozulur(!). 3. “Din” Ticarete Gelmez Kur’an okuyan bir kişi, Allah’ın dinini para karşılığı satmanın şirkle eşdeğer olduğunu fark eder. Bu da bazı “dini pazarlamacıların” gelir kapılarını tehdit eder. O yüzden Kur’an okumanın zararı, bazı kasalara doğrudan etki eder. 4. Statü ve Hiyerarşi Bozulur Kur’an, hiçbir insanı diğerine üstün kılmaz. Rütbe, sarık, cübbe, unvan geçersizdir. Bu yüzden Kur’an’ı gerçekten anlayarak okuyan biri, “falanca hocaya karşı gelinmez” diyen ezberi bozar. Çünkü o artık yalnızca Allah’a secde eder. 5. Kalabalıklar Değil Hakikat Önem Kazanır Kur’an, çoğunluğun değil, hakkın peşinden gidilmesini söyler. Bu da çoğunlukla uyum sağlayarak ayakta kalan geleneksel yapılar için ciddi bir tehdittir. Toplumsal 'sürü düzeni' sarsılır. 6. Korku Yerini Umuda Bırakır Kur’an, Allah’ı korku aracı değil, merhamet ve bağışlama kaynağı olarak anlatır. Bu da korku kültürüyle ayakta kalan yapılar için çok tehlikelidir. İnsanlar korkmadıkça manipüle edilemez çünkü. 7. Kutsallaştırılmış Otoriteler Sorgulanır Kur’an okuyan biri, Allah’ın dışında hiçbir otoriteyi mutlak kabul etmez. Bu da “benim şeyhim, benim mezhebim, benim ekolüm en doğrudur” diyen anlayışların sonunu getirir. Yani Kur’an okuyan birey, "birey" olur. Bu, otorite severler için tam bir kabustur. --- Sonuç: Eğer konforlu bir cehaleti, sorgusuz bir itaati ve kutsanmış bir geleneği yaşamak istiyorsanız, Kur’an okumaktan kesinlikle uzak durun. Çünkü Kur’an, insanı özgürleştirir. Ve ne yazık ki bazıları için özgürlük, en büyük tehdittir. https://dersvekuran.blogspot.com/202...ri_18.html?m=1 |
![]() |
![]() |
pramid Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (20. May 2025) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
, ⁉, kur’ân, okumanın, zararları |
|
|