hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Hurafeler

Seçenekler Stil
Alt 23. September 2012, 01:18 AM   #161
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
ates demir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet Naci bey haklısınız
Hangi konuda? Yıllarca bu kadar onemli bir olgu olan Namazın kaç rekat olduğunu Kuranda bulamamama hep şaşırmıştım. Çok aradım bir yerde sadece kısaltilabileceği yazıyordu ama yine rekat sayısı yazmıyordu. Hatta rekatın tanımı bile yoktu.
Yıllarca salatı düşündüm. Ve verilen anlamı olan namazı. Demişsinizki hadisler olmasa namaz kaç rekat bunu bile bilemeyiz. Aslında dogru ana bir farkla. SALAT NAMAZ DEĞİL. Salat namazdır diyen bir babayiğit varsa lütfen bana da Ahzab 43 ve 56 yı açıklayıp Allah ve meleklerinin inananlara ve resullerine/nebilerine nasıl namaz kıldığını bir açıklasın. Naci bey kusuruma bakmayın ama siz Kuranı düşünerek okumamışsınız.
Uzun süredir bu forumlarda olmama rağmen Salat ve Namazın ne olduğu konusunu 1400 küsür yıl öncesi çöl bedevisinin anlıyacağı şekilde anlatan kimseyi "sizde dahil" görmedim. (Apaçık arapça indirildi, tercüme edilebilir anlaşılabilir, imajiner bir lisan değil) "Düşünerek okumamışım..." Ben naci bey değilim ama bende anlamadım. Bu yazıyı 04:15'te yazıyorum, düşünmeyen adamın burada işi ne.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da arapça bilenlerin, ağır hakimiyeti ezici baskınlığı ve ulaşılamazlığı hakim. Yani azcık bilgisi olanları bile bazen öyle azarlayıp bilginizle eziyorsunuz ki, sorduğuna soracağına pişman oluyor.

Bu kardeşlere Abese 1-12 hatırlatmak isterim. Allah bir amayı tersledi diye peygamberini dahi bu şekilde azarlıyabiliyor ve insanlık ibret alsın diye kutsal kitabına ayet olarak koyuyorsa, sizlere ve bizlere neler yapar varın siz düşünün. Hepimiz ayağımızı sayı ile denk alalım.

Kusura bakmayın ama bende 1400 küsür yıl öncesi çöl bedevilerinin bu kadar felsefi düşünebileceğini zannetmiyorum. Siz yıllarca aramışsınız vaktiniz varmış. Kuran vahyisi 23 yılda tamamlanmış. Her ayet üzerinde sizin namazı yıllarca aradığınız kadar düşünselerdi ortada ne islam nede müslümanlar kalırdı.
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
raven (23. September 2012)
Alt 23. September 2012, 01:43 AM   #162
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
günde beş kere allah'ı hatırlamamız değil allah'ın emri olan namaz ibadetini yerine getirmemiz için ezan okunur sadece namaz değil insanlara camilerde vaaz ve hutbelerde bütün ibadetler hatırlatılır
Günümüz Türkiyesinde acaba aşağıdakilerden hangilerine insanların gerçekten ihtiyacı var?

http://www.ankaramuftulugu.gov.tr/ye...10&tipi=icerik

Camiye gitmem gidene de mani olurum. Kılacaksam da evimde kılarım. Sende öyle yap. Bu ruhban papazlara ve tayfasına malzeme olma...
Alt 23. September 2012, 01:50 AM   #163
bartsimpson
Super Moderator

Alıntı:
khaos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aracı yok!
Ağaç???

Aracısız demek bizzat muhatap olmak demek.
Yüz yüze.

Bir soruda ben sorayım.
Madem tüm peygamberler Allah ile aracısız müşerref oluyorlar, hiç mi birisi onun cemalini görmeyi murad etmiyor, yada görüpte ümmetine anlatmıyor...
Hadi biz bir nebzede.
Elçi mesajı kimden aldığını merak etmez mi?

Konu bartsimpson tarafından (23. September 2012 Saat 01:59 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 23. September 2012, 02:28 AM   #164
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Sayın bartsimpson.

Nerelerdesiniz? özlettiriyorsunuz.

Şu alıntı http://www.hanifler.com/showthread.php?t=1037&page=19 yazı için ne dersiniz?

Bir de, bir arkadaşım demişti ki: (şimdi birileri bilimsel cevap vermek yerine, dellenip üzerime üzerime gelecek) ''Bir os..... , şey, 'yellenme' ile yıkılıp darma-duman olan namaz Allah'ın olamaz.'' Buna ne dersiniz?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (23. September 2012 Saat 02:32 AM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
galipyetkin Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
bartsimpson (23. September 2012)
Alt 23. September 2012, 02:44 AM   #165
bartsimpson
Super Moderator

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah bir put değildir tapınılacak.

İSRÂ - 107
De ki: “O'na inanılsın veya inanılmasın, O'ndan önce kendilerine ilim verilen kimseler, onlara (Kur'ân'ın secde âyetleri) okunduğu zaman, secde ederek çeneleri üstüne kapanırlar.”

Naci sen hiç çene üzerine secdeye vardım mı?
Sevgili Pramid bu yazınızı sabah namazı vaktinde ezan okunurken okudum ve içim bir tuhaf oldu.
Bu konuda şahsınızda yada diğer arkadaşlardan ziyadesi ile daha fazla bilgilenmeyi arzu ediyorum.
Sanırım ???? Bilemiyorum !!!!!!!!!
Alt 23. September 2012, 03:00 AM   #166
bartsimpson
Super Moderator

Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın bartsimpson.

Nerelerdesiniz? özlettiriyorsunuz.

Şu alıntı http://www.hanifler.com/showthread.php?t=1037&page=19 yazı için ne dersiniz?

Bir de, bir arkadaşım demişti ki: (şimdi birileri bilimsel cevap vermek yerine, dellenip üzerime üzerime gelecek) ''Bir os..... , şey, 'yellenme' ile yıkılıp darma-duman olan namaz Allah'ın olamaz.'' Buna ne dersiniz?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Takdirlerinize mahzar olabilmek sevindirici Sayın galipyetkin

Cevap düşündürücü tabi...
Linkinizi de okudum...
Doğru söylüyorsunuz.
Doğru da...
Kul bireysel olarak Allaha nasıl salat ikame eder.
(Dua mı? Hayırlı Amel mi? Kuran okumak mı? Bilim ile meşgul olmak mı? Oğluma bilgisayarda nasıl program yazacağını öğretmek mi? Eşime yaptığı yemek için teşekkür edip onun gönlünü okşamak mı? İnsan olmak mı? Sizin de daha önce dediğiniz gibi)
Kul cemaat olarak Allaha nasıl salat ikame eder. (Hayır ve Hasenatta bulunarak mı? Sosyal projelerde yer alarak mı? "Raina" demeyip "Unzurna" diyerek mi?)
Galiba bir yerde okuduydum şu Tazarrulu Niyaz (yanlış yazmış olabilirim) konusunu, namazı öğrenmek ve bilmek isteyenlere biraz daha açsanız iyi olur gibi.
Müslümanlara Namazın yeni Upgrade versiyonu gibi gelecektir.

Hürmet ve Sevgi ile...

Konu bartsimpson tarafından (23. September 2012 Saat 03:03 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 23. September 2012, 03:17 AM   #167
bartsimpson
Super Moderator

Alıntı:
raven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın galipyetkin
kızmışsınız kızmayın lütfen ben sorulara cevap arıyorum amacım kavga etmek değil.Sitenizdeki insanlar tabikide değerli insanlardır. o kısımla ilgili sıkntım yok.efe lafını kullanırım sıklıkla memleketten dolayı

yukarda sorduğum sorulara gelince peygamberi taklit meselesini nereden çıkardınız anlamadım.anlayışım kıttır defalarca okudum yinede çıkaramadım.taklit değil kardeşim ben ne diyorum Resulullah a ayetler indi.cebraille yada cebrailsiz orasında değilim.Resulullah milleti toplayıp arkadaşlar bu gün bana bu ayetler geldi ben size bana iletileni ilettim tamam görevim bitti hadi bana eyvallahmı diyordu.hani görevi sadece iletmek ya.yani insanları başına toplayıp bakın arkadaşlar ben peygamberim bunlarda Allahın benim aracılığımla size gönderdiği ayetler insanlar hemen ona inandımı.sadece inen ayetleri okuyarak mı onları ikna etti.

diyorsunuzki topluma ne yapmaları gerektiğini öğretti ve öldü.Niye öğretsin.iletici değilmi sadece.siz Türk olarak kuranı okuyupta öğreniyorsunuz da adamlara kendi dilinde gelen ayetleri niye öğretsinki.arapta kuranı okurdu ona göre davranırdı.bakın burada bile siz değerli arkadaşların hepsi kuranı kelime kelime okuyup yine farklı sonuçlar çıkarıyorsunuz.sizin deyiminizle herkes kendi dinini oluşturuyor.kimi namaz var diyor kimi yok.o zaman kurana da ihtiyacınız yok her kes kafasına göre bir din oluştursun kendine göre ibadetler ortaya koysun.Allah a inanıyorsan ondan sonrası teferruat ister secde yap ister amuda kalk.

sayfa sayfa hadis yazıyorlar diyorsun haklı olabilirsin bazıları banada saçma geliyor.ama sizde burada sayfa sayfa yazıyorsunuz belki kitaplarınız var.onların sizden farkı ayetlerin yanına hadisleri koyuyorlar siz ise ayetlerin yanına kendi fikirlerinizi yazıyorsunuz ben böyle anladım diye
Bence çok tarafsız ve naif bir yazı olmuş...

Büyüklerin tefekkürle üzerinde düşünmesi gerekiyor
Alt 23. September 2012, 03:48 AM   #168
bartsimpson
Super Moderator

Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kutuplarda namaz nasıl kılınır allah'ın emrettiği vakitlerde kılarsınız diyecem diyeceksinizki 6 ay gece 6 ay gündüz nasıl olacak

cevap ben fizikçiyim kutuplarda yaşam ve namaz
bu soruyu soranların bildiği gibi kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz değil 6 ay yaz 6 ay kış yaşanmaktadır kutuplar dahil dünyanın her yerinde gece ve gündüz 24 saatte tamalanmaktadır sadece dünyanın uç kısımlarında geceler ve gündüzler 1-2 saate düşecek kadar kısalmaktadır yani dünyanın kutuplarında dahi güneş doğar ve batar bu noktalar zaten insan yaşamı için elverişli değil oralarda yaşayan müslüman zaten yok diyelim var güneşin durumuna göre kışın gündüz 2 saate gündüz namazlarını gece 22 saat içerisinde gece namazlarını veya yazın gündüz 22 saate gündüz gece 2 saatte gece namazlarını kılarlar zira kuran'da allah saate göre değil güneşin durumuna göre vakitleri bildirmiştir anlayan için herşey kolaydır allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklememiştir
1- Gök cisimleri ile ilgilenen bilim dalı Fizik değil Astronomi'dir. Eğer dilin sürçtü de Astrofizik demek istedi isen o da gök cisimlerinin fiziksel özellikleriyle ilgilenmektedir.

2- Sen kuzey ülkelerine hiç gitmedin galiba Dünyanın eğimi sayesinde kutuplarda dönüşümlü olarak 6 ay güneşin hiç batmadığını bilmiyorsun herhalde. Sana kutuplara çok yakın bir yerden Norveç'in kuzey kesimlerinden çekilmiş bir görüntü. Resimde de açıkça belli oluyor güneşin hareketleri...
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg gunbatmiyor.jpg (31,0 KB (Kilobyte), 6x kez indirilmiştir)
Alt 23. September 2012, 05:40 AM   #169
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Sayın bartsimpson.

Demişsiniz ki: ''Büyüklerin tefekkürle üzerinde düşünmesi gerekiyor.''

O melekeye sahip olduğum için düşündüm ve şu soruları sorma gereği duydum.

Büyük kim? Küçük kim? Büyükler düşündü de küçükler ne yapacak? Tehlikeli bir düşünce ve ifade değil mi. Düşünen büyükleri teke indirir isek ne olur?

Allah'ın Dini'nde, Âdeti'nde ve Sünnet'inde bir değişim yoktur. O halde değişik zamanlarda değişik kitaplarla değişmeyeni değişik ifadelerle göndermiş de niye meselâ Tevrat'ı, belirli zaman aralıklarıyla, ilk günkü arıklığıyla-arındırmış olarak aynı Tevrat'ı tekrar-tekrar göndermemiş?

''Her şeye muktedir olan'', neden Nuh Peygamber'e yaşlanmadan, her dili konuşma yetisiyle sonsuz yaşam vermemiş de değişik zamanlarda değişik peygamberler görevlendirmemiş?

Allah'ın Dini tek, Âdet ve Sünnet'inde değişiklik yok.Tamam da neden cennet ve cehennem, hem de derecelenmiş olarak var?

Başkalarının etkisinde kalmadan Siz bunları düşündünüz mü?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (26. May 2016 Saat 10:47 AM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23. September 2012, 08:49 AM   #170
khaos
Uzman Üye

khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of

Alıntı:
raven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
naci kardeşim bir şeyi farkettinmi sorulara cevap yok.hep aynı klişe laflar ayetleri işine geldiği gibi okumalar.işine gelmeyen ayetleri görmezden gelmeler cevap veremedikleri durumdada saldırıya geçip alay etmeler.

bence konunun başlığı yanlış atılmış doğrusu
Rivayetçiler çok biliyor,biz daha fazlasını olmalıydı.
sevgili raven,
klişe laflar nedir açıklayınız.ayetler mi?
Tanrı sözlerini herkes için göndermiştir.Ama insanlar nasipleri kadarını alır.Buradaki dostların hepsi Allah yolunda insanlar.Kur an üzerine birer müslüman olarak çalışma yapıyorlar.Anlamak için.Tanrıya daha iyi kul olabilmek için.Sanırım buna üfürükçüler,şeyhler,babalar,dedeler kadar hakları var.
Allah hepimizin ilmini artırsın ki daha çok nasiplenelim.

Bookmarks

Etiketler
allah, biliyor, çok, rivayetçiler