Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı
rızık tamamen kesilince insan ölür ...
burada rızgı keser derken, dilediği ölçüde keser diye eklemek mi gerekiyor?
hadi keza bunu anlamadınız.
Ölen insanın rızgı kesilmiyor mu? öleni kim öldürüyor? rızgı kim kesiyor?
bi acayip ispat çabası 
|
Rızık kesilince kimse de rızık veremeyince insan öleceğinden, rabbimiz ise kim ne yaparsa yapsın, hatta vefat ettirilmeyi istesin, herkese bir ecel verdiğinden ve ecelde kısaltma yada uzatma da yapmayacağından, eceli dolana kadar rızkını verir diye yazmadımmı? DAha nasıl anlatılabilirdi sana rızık olayı da, rabbimize "antirezzak" diyerek savunabildin?
Rızığın daraltılması ile rızığın kesilmesi anlatımlarında hadi bana inanmadın, peki aşağıdaki kardeşimin bu yazılarının neresine itirazın vardır? neden, yanlışım diyemezsin, egonu ilahlaştırmaya başladığını göremiyormusun?
Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı
Allah, kullarından dilediğinin rızkını bollaştırır, dilediğinin daraltır; şüphe yok ki Allah, her şeyi bilir. ANKEBUT 62
De ki: Rabbim, kullarından dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden de) kısar. Siz hayıra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır. Sebe’ 39
Kuran metni üzerinde ben rızkın kesileceğine dair birşey bulamadım. Daraltma ise vardır.
|
Bu yazıdakilere rağmen, kendi fikirlerini sabitleyip, değişmez kılacaksan, sadece çok büyük yanlışlara düşeceğini söyleyebilirim.
selamlar,
aorskaya