![]() |
|
|
#29 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 0
168 Mesajina 236 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz, savaslarda esir alinmayacagini söyeleyebilirken...
Savaslarda esir alinamiyacagini asla söylemedim. Tam aksine, 47:4'ün cevirisini vererek dedim ki: Kafirlerle karsilastiginizda vurun o boyunlari ta ki onlari dize getirinceye kadar. O zaman baglari saglam atin. Ayetteki anlam örgüsünden anlasilan, "baglari saglam atin" (şuddûl vesâk) size saldiran kafirleri esir alin ve SIKI tutun demek. Yoksa esirleriniz kacip size yine saldirabilirler. Bundan önceki her hengi bir iletimde öyle bir ifadem olduysa lütfen alintilar misiniz. Özür dilerim, sizin yanildiginizi söylemek üzer beni. Ama lütfen siz de biraz dikkat. Bir de aklima gelen olasi baska bir yanilgi: Basini açan kardesimizin sorularina cevabini aldigini söylemesi... Nolur, konuyu inanan kadinlarin "basörtüsü"ne saptirmayalim. Bizim buradaki konumuz yeminleriniz kime sahipse onlar - mâ meleket eymânüküm ve onlara cinsel organlarinizi acmanizin caiz ya da haram olmasi acisindan hangi gözle bakacaginiz. Sevgi ile, Hasan Akcay Konu Hasan Akçay tarafından (20. November 2012 Saat 09:00 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| Bookmarks |
| Etiketler |
| arıyorum, cevap, sorularıma |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|