![]() |
![]() |
#11 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
mücahid nedir, cehd/cihad eden, çaba sarfeden/çabalayan...
nisa/94 yaa eyyuhaa elleziine amenuu izaa darabtum fii sebiil allah.../ bu ayeti kendinden önceki konuya bağlayan bir bağlaç yok... ayet başindaki ifade yeni bir sesleniş, Allah yolunda dolaşan kabullenmişlere... fe tebeyyenuu.../ artık açıklayın... neyi... nisa/95 laa yesteviil KAAIDUUN minel mu miniin gayru uliid darari.../ bir değil, muminlerden gerekçesi olmadan OTURANLAR ve.../ ile el MUCAAHIDUUN fii sebiil allaah bi emvaalihim ve enfusihim.../ Allah yolunda mallarıyla ve kendileri ÇABALAYANLAR... ayet 94 teki "Allah yolunda dolaşanlar(darabtum)" ile 95 teki "Allah yolunda çabalayanlar(mucaahiduun)" aynıdır... konu "oturanlar/KAAIDUUN ile Allah yolunda çabalayanlar/MUCAAHIDUUN"... ve laa tekuuluu li men elkaa ileykumus selaam leste mu minaa tebteguun aradal hayaatid dunyaa... savaşla, kavgayla gürültüyle ilgisi yok... onların çabası evlerinde oturmak yerine Allah yolunda dolaşma/darabe, darabenin amacı açıklama, o açıklama iqame es salaat tır... nisa 101 ve izaa darabtum fiil ard fe leys aleykum cunaahun en taksuruu mines salaat in hıftum en yeftinekum elleziin keferuu... 94 teki darabe/dolaşma nın amacı 95 te açıklanan Allah yolunda çabalamadır, o çabanın amacı açıklamadır, 101 deki yeryüzünde dolaşmanın gerekçesi gerektiğinde kısa kesilebilen salattır, o salat 94 teki açıklamadır... açıklama, kendilerine sen mu min değilsin denilmeyecek olan "men elkaasselaam" içindir.. . |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
nisa, suresi |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|