hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 29. September 2012, 10:44 AM   #1
şeyhülcebel
Yeni Üye

Tesekkür: 3
4 Mesajina 9 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
şeyhülcebel has much to be proud ofşeyhülcebel has much to be proud ofşeyhülcebel has much to be proud ofşeyhülcebel has much to be proud ofşeyhülcebel has much to be proud ofşeyhülcebel has much to be proud ofşeyhülcebel has much to be proud ofşeyhülcebel has much to be proud of
Standart Kur'an'da Çelişki Varmıdır ?

Allahın selamı ve rahmeti doğru yolda olanın üzerine olsun. Dostlar (bir çoğunuz yaşça benden büyük lafın gelişi söylüyorum bunu) bildiğniz üzere eski dönemlerdeki batıl ve yalnış inanışlar artık ortadan kaltı demek isterdim ama malesef durum böyle değil. Sadece şekil değiştirdiler artık şirk putlar yoluyla değil kişiler yoluyla oluyor. Öğretiler,felsefeler tarikatlar mezhepler yoluyla oluyor. Ama bunlardan bana göre gençler için en tehlikeli olanı Ateizm Deizm Agnostizm gibi bilmi arkasına alarak dinleri,tanrıyı inkar eden felsefi ve bilimsel akımlardır. Ben de bu akımlardan epeyce etkilenmiş birisiyim. Eğerki bir insan bir dine inanacaksa bu hayatında yapacağı en krıtik seçim olacaktır bunun için kişi gelişi güzel bir tercih yapamaz. Veya ailesinin bulunduğu din üzerinden yola devam edemez. Aklı başına erdiğinde oturup ailesinin dinini düşünmeli incemelei diğer dinlerle ve felsefi akımlarla karşılaştırıp sağlıklı bir karar vermeli. Günümüzde Ateizmi Deizmi Agnostizmi seçen insanların hemen hemen hepsinin ortak noktası kendilerine din bilgisi çok küçük yaşlardan itibaren beyin yıkama gibi ezberci bir metodla gelenkçi ve kalıplaşmış dogmatiklerle dolu bir öğreti olarak aktarılması. Bu şahıs 17 18 yaşlarına geldiğinde dini daha iyi öğrenmek amaçlı bir araştırmaya girer. Kişi bu işin sonunda dini bütün harika bir insan olucağnı düşünür lakin sonuç fiyaskodur. Dininin hurafelerle saçmalıklarla dolu olduğnu görür,kutsal kitabının çelişkilerle adaletsizliklerle dolu bir insan eseri olduğnu görür. Din adına insanların nasıl katledildiğni görür. Ve işte bir çoğunda dinle arasındaki kopma tam burada başlar. Lakin bu nokta çok krıtiktir. Bu noktada objektif düşünmek çok önemlidir. Yoksa geri dönüşü hemen hemen imkansız bir yola girersiniz. Bu yolun oyununu ve tuzaklarını görmüş biri olarak bu yolda çok dikkatli adımlarla yürümeye çalışıyorum. Henüz bu yoldan çıktımğmı söyleyemem lakin bir çoğunun çuvalladığı noktları atlattığmı söyleyebilirim. Bu başlığı açmamdaki amacım ise yolun başında çuvallayan genç arkadaşlarıma yardımcı olmak. Bu işin içinden tek başına çıkmak çok zor. Bu yüzden burada ortaya koyacağmız çalışmaları Ateizm deizm ve agnostizm propagandası yapan sitelerde onların bu tezlerini çürütmek adına kullanıcam. Bu konu tek bir makale ile halledilecek bir konu değil belki 1,2 yıl sürebilir. O yüzden ilk yazımda konuya amacımı belirterek konuya bir giriş yapmak istedim. İnşallah sizinde yardımlarınızla bu işin altından kalkıcam hem kendi kafamdaki sorulara hemde bu sorularla cebelleşmekte olan diğer insanlara çok büyük yardım etmiş olucaz. Ben dindar bir ailede büyümedim Türkiyeye 8 yaşında geldim o zamana kadar ailemin işleri yüzünden orta asya(kazakistan özbekistan tacikistan) rusya ukrayna kafkasya(çeçenistan dağıstan gürcistan) sudan vs ülkelerde yaşadım. Ve Babamın deist olmasından dolayı dinden hayli uzakta büyüdüm ve bunun için allaha şükürler olsun diyorum çünkü bizlere islam diye öğretilen şeyin islamla alakasının olmadığnfarkına vardım. Neyse kendimden daha sonra bahsedicem lafı çok uzatmiyim amacımı anladınız. Sizlerinde yardımlarınızı bekliyorum. Üniverste programım çok yoğun bu yüzden günü gününe yazamaya bilirim. Ama boş kaldıkça burada yamazmaya gayret göstericem. Biliyorum bu konuda internette bir çok makale ve yazı var ama bunların hiçbiri yeterli değil ve çok yüzeysel. Benim yapacağım işin farkı konuları derinlemesine ve farklı yönlerden incelemek. Üstelik 4 kişilik ailesinden 2 tanesi deist bir insanım ve sübhanekeyi 14 yaşınd öğrenmiş birisiyim dogma öğretilerden uzak olarak büyümüş birisiyim konuya gayet objektif yaklaşıcağmı düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum ilk konuyu yarın veya öbrsügün açıcam. Allahın selamı ve rahmeti doğru yolda olanın üzerine olsun. Allaha emanet olun.
şeyhülcebel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
şeyhülcebel Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
dost1 (29. September 2012), hakikat_yolcusu (29. September 2012), Miralay (1. October 2012)

Bookmarks

Etiketler
çelişki, kuranda, varmıdır