![]() |
![]() |
#10 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
selam
sanki bir romandaki yazıları tartışıyormuş gibi olayı basite indirgemenize şaşırıyorum...(aorskaya) o sizin zannınız, kendi görmek istediğiniz, benle alakası yok... meleklerle muhabbet ettiği havasını veren hiçbir kısım olmadığı ve aslında, kendi güçleri ile konuşmayacağını çok iyi bildiğiniz halde, yine de savunmak için bu yönteme başvurmanız gerçekten çok ilginç. KISSALARI MUHABBET DİYE NİTELEMEK ÜZERİNDE BİRAZ DÜŞÜNÜN LÜTFEN...(aorskaya) Hani Rabbin, Meleklere: "Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah "Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim" dedi. (BAKARA SURESİ / 30) bu bir muhabbet hemde karşılıklı fikir alışverişi şeklinde, roman gibi gördüyseniz o size kalmış ama ben rabbin kendi emirErleriyle veya kendi güçleriyle(o ne demekse, fantastik roman kahramanı misali) bu tür bir fikir alışverişine gireceğini düşünmüyorum... kendi güçleri ile konuşmayacağını çok iyi bildiğiniz halde...(aorskaya) ne düşündüğümü, ne yapacağımı kestirebilen! üçüncü şahıssınız, nedir acep hikmeti... "samimi olarak incelersen, muhabbet veya akıl alma durumunu değil, melekte olsalar bilmediklerinin olacaklarının anlatıldığını"...(aorskaya) neden samimiyetsiz olduğumu düşünmüş havası verdin anlamadım ayrıca bu düşünceni kınıyorum... "melekte olsalar bilmediklerinin olacaklarının" ne demek, o derece üstün varlıklar mı, mesela insandan üstünler mi... |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
isimlendirilmesi, kavramı, melek |
|
|