![]() |
![]() |
#11 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
1- Benim yorumlarımda, anlatımlarımda rabbimizin, yarattıkları ile muhabbet ettiğini, onların kendisine akıl verdiğini, posta koyduğunu, çağrıştıran bir kısım bulamazsınız. Bunları iddia edebilmeniz için, rabbimizin onların dediklerini dikkate alıp, onların istediklerine uygun davranması gerekir. Ama, dikkat ederseniz, melekler bilgilenmek amacıyla soru soruyorlar ve cevaplarını aldıklarında, özürlerini diliyorlar. İblis, isyan ediyor, hatasından da dönmüyor ve bunun üzerine kovuluyor. Şimdi burada nerede muhabbet, akıl verme ve posta koyma vardır. İblis, secde emrine karşı gelse dahi, rabbimize kafa tutabiliyormu, yoksa ondan izinmi istiyor? Bunlar üzerinde yeteri kadar düşünmüyorsunuz. Bir de benim anlayamadığım bir kabulünüz var, onu da cevaplandırırsanız sevinirim. Sizler, meleği insanların melekesi, yani gücü, kuvveti, yani insanın bir özelliği, elemanı kabul ederek, ayrı bir varlık olmadığını düşündüğünüzden, ayetlerin bu anlatımını gerçek kıssalar olarak kabul edemiyorsunuz. Ancak, melek, cin, şeytan, iblisin ayrı varlık olmamasına, insanın kendine mahsus olmasına rağmen, meleklerin sorusunu ve iblisin başkaldırmasını senaryo, tiyatral anlatım, yani gerçekte olmayan şeylerin gerçekleşmiş gibi yada gerçekleşebilecek şeyler olması şeklinde anlatımını nasıl kabul edebiliyorsunuz? 2- Birinin, bir şeyi gerçekte yapmamışsa bile (ki sizin iddianızdır), yapabileceği anlatılıyorsa ve siz buna inanabiliyorsanız, bunu gerçekte yapmış olacağına niçin inanamıyorsunuz? 3- Anlatılanların gerçek kıssalar olmayıp, tiyatro anlatım olduğuna dair sizin delilleriniz nelerdir? Rabbimiz, bir taraftan "ey insanlar, ben kuranı hepinizin kolayca anlayacağı şekilde ve eksiksiz indirdim" diyecek, diğer taraftanda, kıssaları okuduğunda onları gerçek kabul edecek insana, "dur bakalım, onlar gerçek değil ama, olabilecek durumlardır, ben de size ihtimaller anlatıyorum" anlamında tiyatro yapacak öylemi? Buna gerçekten inanıyor ve savunuyorsanız, aksini anlatabilmek zaten mümkün olmazki! selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
isimlendirilmesi, kavramı, melek |
|
|