![]() |
![]() |
#38 |
Uzman Üye
Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Allah hepinizden razı olsun
Çok güzel açıklamalar bunlar. Namazı salata bağlamamamın nedeni; namaz dediğimiz Arapça olmayan (Kur'ani olmayan yabancı kelime) olguda Allah'ın tam olarak neyi kastettiğinin cevabını verememesidir. Çok düşünmüştüm bu konuda; ama bir türlü bir yerlere varamamıştım. Tamam namaz diye bildiğimiz ve amel ettiğimiz şeye karşı değilim. "Namaz yok" ta demiyorum. Ama namazı bana ençok çağrıştıran;"sebbih,yusebbihu" türevi kelimelerdir. Kur'anda "rüku,secde,kıyam..." geçiyor. Lakin İslam'a yeni girmiş ve elinde sadece Kur'an olan birisine yabancı gelir bu kelimeler. Ben İslam'a yeni girmiş birisi olsam. Elime Kur'anı aldığımda; Salat,secde,rüku,kıyam... kelimelerini ayetlerdeki siyak sibakına; paragraf bütünlüğüne göre anlarım. Cümle içinde nasıl geçmiş, o şekilde idrak ederim. Namazın uygulamasını Allah Kur'anda bildirmeyip,resule bırakmıştır tezine katılmıyorum. Zira her konuda ayrıntılı beyan olunan Kur'anda nedense namaz ayrıntısı yoktur. Bu kadar önemli olan bir olguyu cenab-ı Allah neden Kur'anda detaylı anlatmaz. Aklım havsalam almıyor bir türlü. Hala iddia ediyorum ki, namaz; bütün bu yazılan çizilen şeylerden çok farklı bir olgudur. Amenna; Allah'ın emridir. Ama o emir nedir? Bence bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıyayız. Detaylı bir araştırma şarttır. Bu iş ne lügat bilgileriyle çözülür; ne de ısrarlı iddialarla... En doğrusu sanırım; Kur'andaki cümle,paragraf bütünlüğü ile çözebiliriz. Bu arada namaz konusuyla ilgili fikrini,ilmini beyan eden tüm kardeşlerime minnettarım. Az çok cahilliğimi gideriyorsunuz. Allah gani gani razı olsun hepinizden. Sonsuz saygı,selam,dua ve muhabbetlerimle. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
namaz, rekatları |
|
|