hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > MAKALELER(DİNİ ve SİYASİ) > Siyaset

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30. December 2012, 05:12 AM   #3
khaos
Uzman Üye
 
khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Bulunduğu yer: earth
Mesajlar: 433
Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of
Standart

sayın teopere,
Osmanlının filistinden çekilişini incelerseniz arapların emperyalist güçlerin nasıl uşağı olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.Ne gariptir ki zamanında bu zalimlerle işbirliği yapıp binlerce müslüman kanını akıtan filistinli arap karşdeşlerimiz! bu gün yaptıkları işbirliğinin sonuçlarından dolayı şikayet etmektedirler.Kendi onurlarını kirlettiler ve bunun cezasını çekiyorlar.Burada ayetin son kısmı cuk oturuyor.''Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır'' Zalim oldular ve şimdi cezalandırılıyorlar.

Ayette emredildiği gibi;
Tanrı nın bize bahşettiği hakların tümünü veya bir kısmını gasbetmeye çalışanlara ve onları destekleyenlere karşı haklarımızı sonuna kadar savunmalıyız.Ayrıca her ne çıkarımız olursa olsun onlarla aynı çizgide olmamalıyız.Eğer dünya da bir şeyler için mücadele vereceksek her bireyin insan onuruna yakışır biçimde yaşaması için mücadele vermeliyiz.Zalimin değil,mazlumun yanında, güçlünün değil haklının yanında, zorbalığın değil adaletin yanında olmalıyız.
Bu gün küçük çıkarlarımız için zalimlerin yanında olursak yarın onların işledikleri suçlarında dolaylı veya doğrudan ortağı oluruz.
__________________
(FOR RAVEN)
khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
khaos Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (31. December 2012)
 

Bookmarks

Etiketler
ayet, filistin, mümtehine, sorunu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Hanifler - Kuran odaklı gerçek din islam