![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Yazılarınızda şahsıma yönelttiğiniz kısımları hemen alıntılayarak öncelikle cevapladıktan sonra, konu hakkında kısaca bir değerlendirme daha yapacağım. 1- Demekki basörtmek sizin idealiniz degil, neden savunuyorsunuz o halde unilerdeki basörtüsü yasagini? Benim yada başkasının ideali olması ayrı, dinin ideali olması ayrı bir şeydir. Kişiler,dünya çıkarları idealleri başka şekilde hedeflese dahi, eğer müslüman iseler, kuranın emrettiğini benimsemelidir. Yani, müslümanın ideal olanı kurana uygun olanı olmalıdır. benim idealimde, herkesin bu konuyu da kurana göre anlayarak gerçekleri görmesi ve bu olgu üzerinden oynanan oyunlara kanmaması, gelebileceği yerlere sırf bu yanlış inancı yüzünden gelemeyecek seçimlerde bulunmasının ortadan kalkmasıdır. Ama, gelenek şeklinde yerlerşmiş olan bazı kavramlar, aksine inanılsa da terki her zaman becerilemeyen şeyler olmaktadır. Kaldıki, olmamasına rağmen başın kapanması da sakıncalı olmayınca, tercihler ihtiyatlı olmak adına bu yönde kullanılabiliyor. Ben üniversitelerdeki başörtüsü yasağını savunmuyorum. Bu kısımda yazım hatası yaptığınızı sanıyorum. Ben, saçların kapanma emri yoksa da bunları var sanarak kapanan kimselerin de yanlış bile olsa, kendi seçimlerine saygı gösterilmesi, kabul edilmesi gerektiğini savunuyorum. Kaldıki bana göre, üniversitelerde engel çıkaranların derdi saçların kapanması değildir. Saçlar açık olsa dahi, müslümanlar için mutlaka başka gerekçelerle engellemeler çıkarmak isteyeceklerdir. Ama, ellerinde hazır konu varken başka gerekçe aramalarına da gerek kalmadığından rahattırlar. 2- En önemlisi, basörtüsünü dinin bir parcasi, emri olarak bilen bu kardeslerimizi aydinlatmak daha elverisli olmazmi? Elbette, bu çok önemlidir. Yapılmaya çalışılmalıdır. Akademisyenlere bu konuda çok ciddi görevler düşmektedir. Bu konu en azından tartışmaya açılmalı, görüşler kurana göre delillerle dillendirilmelidir. Ama, her şeye rağmen, hala saçların kapanması olduğunu anlayan çıkarsa da onların anladıkları gibi yaşamalarına saygılı yaklaşılmalıdır. Bu sebeple, daha üniversiteye gitmeyenler, terk edenler vardır. Ayrıca, bitirse dahi kamu işyerlerinde çalışma isteğinde olanların buralarda çalışamayacak olmaları da üniversite hayatını lüzumsuz kılabilmektedir. 3- Ögretin hanim kizlarimiza analarimiza bacilarimiza, asirlardir ninelerimizi baslarini örtmeleri bir nevi gelenekten dolayi oldugunu, Kur'an'da basörtüsü emredilmedigi... Ben şahsen bulunduğum ve katıldığım ortamlarda bu konuya değinmeye çalışıyorum. İnşallah benim gibi düşünen ve hareket eden kardeşlerimizde çoğalacaktır. Gücümüzün yettiği kadar bu gibi yanlış bilinenleri gündeme almamız gerektiğini, gücümüzün yetmediklerinden ise sorumlu olmayacağımızı söyleyerek bitirmek istiyorum. Saygılarımla... aorskaya |
|
![]() |
![]() |
aorskaya Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | bartsimpson (14. January 2013), dost1 (14. January 2013) |
Bookmarks |
Etiketler |
müslüman, müslümanları, ülke |
|
|