hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > MAKALELER(DİNİ ve SİYASİ) > Makaleler

Seçenekler Stil
Alt 24. March 2013, 11:12 PM   #38
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
kuman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim kuran bilgim herhalde anaokulu seviyesindedir ne ayte numaralarını bilirim sadece okudukça aklımda kalan bazı şeyleri bilirim o kadar.

Kuranda kıssa lar ders çıkarmamız içindir. okuyan herkes bir ders çıkartır. İbrahim peygamber yunus peygamber vs.
Şimdi balığın yuttuğu elçi elçilik ona verildikten sonra korkup kaçmış ve allahta ona ceza vermiştir sonra tevbe edip halkına döndükten sonrada 100 bin kişilik bir şehrin ceza görmesini engellemiş yani ordaki insanları Allahın yoluna sevketmiştir diye hatırlıyorum.
Benim burdan anladığım Allahın Eliçisi bile korkabiliyor ve arkasında Allah olsa bile bir insan korktuğuna göre insanların korkuları normaldir ama tevbe edince herşey düzeliyor ve kendi halkını kurtarabiliyor hemde 100 bin kişilik bir halkı o zamana kadar kaç elçi o kadar insanı kurtarabilmiş ? Asıl önemli olan bu Balık yutmuş yutmamış önemli değil.
Elçi Musa bir katil bugün olsa tutuklanır ceza indirimi alır belki ama hapse gider Habil nefsi müdafa bile yapmıyor Allahtan korktuğu için.
Elçi Nuhun oğlu kafir, Elçi Lutun karısı kafir, Kafir firavunun Karısı İmanlı.
Demek ki öbür tarafta Hamili yakınımdır yok. Demek ki bu dünyada Cinayet dahi işleseniz Tevbe ederseniz Elçi bile olabiliyorsunuz.
Gerisini siz zaten düşünüyorsunuz. Ben sizi okurum.

Ancak bir sorum var Elçi İsa nın yerine ölen kişi ve insanların onu İsa gibi görmesini sebeb olan şey neydi ?

Bu gercekten Allah'tan bir mucize olsa gerek. Isa Peygambere inanmayanlar ( kalpleri kilitli olaranlar, gözlerine perde cekilmis olanlar ) O'nun yerine öldürüleni ISA olarak görmüslerdir, ki sapikliklarinda israrlarinda devamli kalmakla cezalandirilanlar ( sonradan ücleyenler ) olabilir. Günümüze kadar ulasan Allah'in TEK'ligine inananlar ve ISA peygamberi Allah'in elcisi olarak kabul edip iman edenler, ödürülenin ISA peygamber olmadigini bilenlerden olabilirler. Allah'in mucizeleri sonsuzdur ve istedigine bildirir/gösterir.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
afyon, bir, dinin, güzel, makale, yüzü