hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > HANİF MÜSLÜMANLIK > Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman!

Seçenekler Stil
Alt 18. February 2009, 01:58 PM   #12
cerezci
Yeni Üye

Tesekkür: 0
2 Mesajina 4 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
cerezci will become famous soon enoughcerezci will become famous soon enough

hepinize saygı ve selam ederim.selamün alkm.doğuştan kör deki kasıt her insanın yaratılış sırrında enel hak kelimesi geçer fakat insanın doğumuyla birlikte bu tersine çevrilir ve bizlere saçma sapan öğterilen şu ruhlar yaratılırken rabbiniz kimdir hikayesidir. ama asıl olan o değil allahın bizleri yaratırken her zerremizin enel hakkım demesidir.aradaki fark şudur ruhlar yaratılıp sonra dünyaya gönderilmemiştir yani öyle olmuş olsa idi yaratan devemlı yaratma halindeyim demezdi.bu kısa bir not diğerlerine gelince bakın insanlar zannediyor ki peygamber (hz.muhammed.)doğduğundan beri peygamber veya doğmadan önce peygamber veya vahiyler gelmeden önce de peygamber zannediyor lar .halbuki o vahiyler gelmeden önce peygamberliği bırak müslüman bile değil di. burasını anladıktan sonra doğuştan kör manasına gelelim .sen yol bilmez yordam bilmezken biz seni doğru yola iletmedik mi ifadesi geçer kuranda...insanlar yaratılırken fıtrat üzere yaratılır ama yaşadığı çevre onları etkiler ve ergenlik çağına kadar devam eder ama burada ergenlik bizim anladığımız anlamda değil allahın anlattığı anlamda ergenlik bir insanın dinini seçmeye başlaması onun ergenlik zamanıdır.işte ergenlikteki kasıt doğuştan manasıdır.benimde şunu iyi bilmem gerekiyor ki bu karşımda bulunan insanlar yani sizlerin bir çok noktayı keşfetmiş ümmi olmayan bir insan topluluğu olduğunuz dur.yeri gelmişken onu da söylemeden geçemeyeceğim ümmi kavramı okuma yazma bilmeyen demek değildir.bizlere hep bu şekilde öğretildi ama okuma yazma bilmeyen bir kişi ticaret yapabilir mi size soruyorum. ordan burdan ne kadar uydurma yakıştırma var ise peygambere yakıştırmışlar halbu ki onların ki zandan öteye geçemez.bir şeyin delil olması için beyyine olması için yazılı olması gerekir .kuranda vadeli alışverişlerinizi yazınız daki kasıt ta işte delil beyyine olsun diyedir.hadisler hz. muhammed öldükten 150 sene sonra yazılmaya başlamıştır ki bunu bırakın aynı olayı on kişi aynı anda görseler bile hepsi de aynı olayı aynı derecede anlatamaz hepsi de gördüğü açıyı anlatabilir bu ise delil sayılmaz delil olması için kesinlik ifadesi gerekir.alaca kavramına gelince bu insanların kalbinde hastalık olanlarına verilen isim dir.yani kısaca munafıklık yolunda ilerleyen ama munafık ta olamayan müslümanda olamayan seçimini yapmamış seçimini yapmak üzere olan insanın adıdır.şunu iyi bilelim ki bu tip insanlar asla kafir değildir.şöyle etrafımıza baktığımızda bu tip insanları çook görürsünüzdür de yardım etmek istersiniz ama kimileri sizi dinler kimileri de topukları üzere ters çevrilir giderler işte sizi dinleyenlerin ismi alacadır.gelelim cin kavramına ben cinlerle konuşurum dedim bazıları buna inandı bazıları da medyum değilsiniz inşallah dedi şarlatanlık ayrı bir şey bildiğini ters açıdan anlatmak ayrı....size şunu sorayım...aynaya baktığınız zaman o siz misiniz sorusuna evet derseniz yalan söylemiş olursunuz çünkü o siz değilsiniz dir bu ben değilim deseniz de yalan söylemiş olursunuz çünkü o sizsiniz dir .işte burada cenabı allah ta her birimizin anlayacağı herbirimizin bakış açısına göre bir din göndermiş ama bunu her birimiz farklı yerlerden anlayabiliyoruz ama sonuç ta hepsi kuranın yani allahın dediği konusun da birleşince ortaya hanif dini çıkar.ayna ya hiç arkasın dan bakmayı denediniz mi ...? kimileri de işte arkasın dan bakar da kendilerini görürler işte ama onlar öyle olmasını istedikleri için kendilerini görürler halbu ki baktıkları zandan başkası değildir.benim yaptığım ise sadece beni bağlar ve bunlar sadece benim yorumum dur.doğru ise allahtandır ben yanlışımdır.ölülerle konuşmamı bir çoğunuz anladı gelelim cinlerle olan bölüme siz hiç cinlerin kuran dinlediğini duydunuz mu?cin ile can ayrıdır araştırın cannı dumansız ateşten yarattık der.cin değil.bu kitaptan hesaba çekeceğim diyor ama o zaman da böyle bir kitap yani kuran yok ki?hangi kitap o zaman işte tılsım bu furkan dediği de bu zaten yaşam biçimi fıtrat olan da bu .kısaca yabancı olan fıtrata yabancı olan banasın dadır .insanın diğer ismi ise cin dir ama fıtrata yabancı olanların ismidir.sizler demez misiniz turist diye işte fıtrata uzak olana da allah cin diyor.ben kısaca burada delilsiz olarak anlattım.fakat sizlere delillerini kuranda tek tek açıklayacağım.bir arkadaşımız da bana sadece isanın dininden misiniz diye sormuş.ben de ona şu soruyu sorayım siz sadece muhammedin dinin den misiniz yok sa ortada bir çok din vahyedildi de bizim mi haberimiz yok.?benim dinim de çelişki bulamazsınız ....her örnekten bir örnek verdik hiç bir eksik bırakmadık der.....kardeşim isanın dini ile musanın dini muhammedin dininden farklı değil bizler onları farklı olduğunu zannediyoruz..işte fark bu...selametle..

Konu cerezci tarafından (18. February 2009 Saat 02:01 PM ) değiştirilmiştir.
cerezci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
ben, denim, dinin, isanın