![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Şimdi gene celallenecek: "Benim yazdıklarıma müdahale etme!"
Bizim burada yazacaklarımız mealleri eleştirmek. Sayın Akçay'ın yazdıklarına müdahale değil . Belki O'nun işareti, hatırlatması ile bir yanlışı ortaya çıkarmak. Eveeet. Ne demişler meallerde: "12. Ey Peygamber! İNANMIŞ KADINLAR sana Allah'a hiç bir şeyi ortak koşmamaları,............" . Eeee. ERKEKLER NEREDE? Eveeet? Lüzumsuz zevattan/zerzevat'tanlar mı? Ayette geçen "el mu'minâtu" ifadesinin tercümesi yalnızca "inanmış kadınlar" mı ki? Bunun içinde erkekler de yok mu? Var. Hem de gönülden/samimi/candan inanmış kadın ve erkek mümin O halde, Bu yazılanlar size ortada yanlış bir meallendirme olabileceğini düşündürmüyor mu? Beni düşündürüyor ve bu meali şöyle anlıyorum: "GÖNÜLDEN İNANMIŞLAR iş/çalışma/GÖREV ALMAK için ...... sana geldiklerinde...." "Nisa/Kadın" kelimesi Arapça kadın anlamında ise de, Kur'an İlminde "iş/çalışma", burada "görev alma"dır Ayrıca "ZİNA" ifadesine dikkatlerinizi çekerim. Saygılarımla. Galip Yetkin. Konu galipyetkin tarafından (23. March 2017 Saat 05:43 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
91mümtehine, suresi |
|
|