30. December 2010, 01:08 PM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 18
39 Mesajina 55 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
|
Alıntı:
Anonymous Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili kardeşim peygamberlerin mucizesi yoktur. Dediğimde ısrarcıyım çünkü Kuran'da öyle yazıyor. Siz Kuran'a ayet bazında bakarsanız her zaman yanlışa düşersiniz. Bütün olarak bakmalısınız.
A’râf 107
Bunun üzerine Musa asasını yere attı. O hemen apaçık bir ejderha oluverdi
Ayetini göstererek peygamberin mucizesi üzerinde tasarrufu olduğunu iddia ediyorsunuz. Halbuki Kuran'a hakim olsanız sebebini göreceksiniz. Bunun yapılmasını emreden Allah'tı. Musa zaten bunun için oraya gelmişti.
Dostum zaten benim yazdıklarımda ALLAHU TEALA nın izni olmadan olamayacağına dairdir.Fakat dikkat edersen MUSA asasını yere attı diyor ALLAH MUSANIN ELİNDEKİ ASAYI ATTI demiyor.Bu şu anlama gelir fiili yaratan RABBİM.Kendisine tasarruf verilen Peygamber.
Şu an çıkmalıyım, geri geldiğimde diğer konuya da açıklama getireceğim.
Farkındaysanız Kuran'a baktıktan sonra şimdi sizin keramet tanımınız da ufaktan değişmeye başladı. Size şimdi saptığınız keramet tanımı ile ilk söylediğiniz keramet tanımı arasındaki farkı da göstereceğim. Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum, farkında olmadan yaptığınıza eminim.
Allaha emanet olun.
Dostum benim keramet anlayışımı belirtmiştim.Nimeti veren ALLAH c.c tasarruf Kulundur.Bilemiyorum değişiklikten kasteddiğiniz nedir.
Belki bakış açılarımızdan kaynaklanan farklılıklardan dolayı böyle bir zan oluşuyor olabilir.
|
Saygılarımla
|
|
|