![]() |
![]() |
#11 |
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]()
Size katılıyorum hiiiç kardeşim. Şımarma'dan,böbürlenmeden , dürüst'ce, ve en önemlisi kararlı bir şekilde yürümemiz lazım.
Sürekli öğrenme ve anlama modunda olmalıyız! Sıkıntılar ve dertler illaki olacak bu yolda,bunun farkındayım\farkındayız . Mesela yaşadığım bir olayı kısaca anlatayım sizlere. Cemaat sohbetlerine 6 aydır gitmiyordum.Dolayısıyla sohbet gurubundan,arkadaşların dikkatleri bana çekilmişti. Çünkü yanlış yapıyordum(onlara göre). Neden yanlış ? Risaleler den nasiplenmeden olmaz ! O yüzden yanlış...! Israr lar üzerine kıramadım ve 1 kere daha gittim. Çay'lar ,kahve'ler içildi.Risaleler okunuldu ve dinlendi. Sonra sıra geldi serbest kürsü sohbet'e.Ben ise bu serbest kürsülerde , her defasında,geleneksel yaşanan islamı eleştirdim(nazikce). En sonunda bu işe bozulan hoca ları , bana dedi ki; Eeeeee abi, sen yakında kendini 'peygamber' de ilan edersin dedi. Ve doğal olarak benim nazik liğim , yerini hafif sert liğe bıraktı... Karşılıklı tatlı sert konuşmalar oldu,bu arada yaklaşık 20 kişiydik. En sonunda zurna zırrtt dedi, ve şunu dedi bana HOCA ..!!! 'Abi ; sen bizim kutsalımıza laf söylüyorsun' dedi.. Ne diyeceğimi bilemedim,nutkum tutuldu.Dedimki; size kutsalınızla ( risale-i nurlar) mutluluklar.Benim kutsal'ım beşer kelam'ı olmayan kuran dır. dedim. Ve sohbeti sonlandırdım.Bu olay beni üzdü ve etkiledi.Sıkıntı yarattı bende... Yani uzun lafın kısası illaki sıkıntılar yaşayacağız,bize sapık diyecekler,kafayı yemişin sen diyecekler,yakında peygamber ve ya mehdilik ilan edersin bile diyecekler... Ama yılmayacağız ( elçiler gibi ). Yaradanımıza sımsıkı sarılacağız,onun sistemine çağıracağız dostlarımızı,işimizi düzgün yapacağız,salaatı ayakta tutacağız. Yaşamımızın vazgeçilmezi ,salaat(dirlik ve esenlik) dir diyeceğiz. Çizgimiz ALLAH'ın öğretileridir diyeceğiz... Adımız : Barış. Kulvarımız : Barış kulvarı. Andımız : Dirlik ve esenlikli olarak,barış'ı sürdürmek(salaat). , diyeceğiz. Ve bu sistem üzerine son nefesimizi vereceğiz inşaallah... sevgi ve selamlar kardeşlerim... Konu aşık74 tarafından (25. January 2011 Saat 02:42 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
cemaati, nur |
|
|