![]() |
|
|
#14 | |
|
Katılımcı Üye
Tesekkür: 112
27 Mesajina 69 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Geleceği garanti altına almak elbette mümkün değil hele ki saniyelerimiz bile sayılı iken ve ne zaman sona ereceğini yalnızca Rabbimizin bildiği bir hayatı yaşıyorken..Benim kastım tamamen -her insan gibi- yaşayacağımızı farz ederek gelecek için evlatlarımızın geleceği için endişelenmek ve bu nedenle de eğitim, sağlık gibi konularda yeri gelince kenara para koymak yeri gelince de elimizdeki varımızı yoğumuzu bunlar için yatırmak, ya da şehir şartlarındaki geçim sıkıntısı nedeni ile ev almak için didinmek, emekliliği hak etmek için çabalamak..Gelecek kaygısı ile yapılan her ne varsa..Yoksa ne yaparsak yapalım kelime anlamı ile mümkün olamaz haklısınız.. Ayrıca henüz maalesef o bahsettiğiniz bilimsel sorgulama aşamasına geçemedim sanırım..Ancak elimden geldiğince o noktaya gelebilmek için çalışıyorum..Allah aklımızı korusun da bu çaba hiç bitmesin .. ![]() Sanırım birçok tuhaf anlayış bize puta tapan ya da neye taptığını bilmeyen toplumlardan geçiyor..Dünya hayatının acı çekme tüm nimetlere gözü kapama yeri olması anlayışı gibi..Sonuçta hindular, budistler, katolik inançlar ..Hep bunlarla besleniyor..Bizim sözde "din"imize de çok fazla yansıması var..Sanırım insanoğlu herşeyi abartmakta çok başarılı..Allahın bizden istediklerini çarpıtmak için ne gerekirse yapılıyor.. |
|
|
|
|
| Bookmarks |
| Etiketler |
| İnfak |
|
|