hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Hurafeler

Seçenekler Stil
Alt 27. September 2012, 10:52 AM   #1
nacikocak
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
17 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
nacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud of

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selam

fers kardeşim yine cevap vermemişsin
soruma karşılık soru sormuşsun
...(nacikocak)

soruya soruyla cevap vermek gerekir bazen, şimdi olduğu gibi...

allah kavimleri toplumları helak etmiştir bütün dünyadaki canlıları topyekün değil...(nacikocak)

tüm dünyadaki canlılardan kim bahsetti...

kasırgalar depremler sürekli olup biter, "kasırgayla helak edilip yerine yeni nesil getirilen toplum" örneklemesi senin anladığın gibiyse eğer, toplumun içinde üç günlük bebekten dokuz yaşındaki çocuğa kadar dünyadan bi haberlerin pirinç gibi ayıklandı mı, bide bunların hayvanlar alemi de var yoksa Allah içlerindeki zibidilere inat onlarada mı zulmetti...(Fers)

bu ifade gözünüze ilişmemiş !
yazılanlardan kopuksunuz demiştim...

helak ettiği toplumda ise ayetlerde mevcuttur allah peygamberlere oradan uzaklaş iman edenleride yanına al diye emretmiştir...(nacikocak)

hud/40
kulnaahmil fiihaa min kullin zevceynisneyni ve ehleke..../

kulnaahmil.../ yükle dedik...
dedim değil, dedik/kulnaa...

madem Allah veriyor helak ve kurtuluş emrlerini, neden "dedim" değilde "dedik" ifadesi kullanıldı...

ayetlerde kavimleri helak ettik boğduk diyen kim...(nacikocak)

fe enceynaahu.../ selamet verdik ona...
ve agraknelleziine.../ onları batırdık...

"diyen" değil "diyenler" kim...
bende soruyorum işte; neden "batırdım" değilde "batırdık", neden selamet "verdim" değilde "verdik"...
neden Allah ben yaptım/ettim demiyor doğrudan....

batırılma hali ve selamet veriliş...
burada "doğal afet boyutunda bir helak söz konusu olduğunu düşünmüyorum"...

Allah hak edilenin verilmesini sistemine yerleştirendir...
o "ol" dedi onun sistemdeki herşey yerini aldı...
karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmassan kamyonun tekerleğinle muhatab olursun..
ölümü veren Allahtır ama kamyonla samimiyet kuran sensin...(Fers)

bu ifadeleri boşuna kullanmışım...bunlar süs değil cevaptı...

melek, meleke, resul kavramlarını inceleyip iyice bir düşünün...
kardeşim yazılardan kopuk değilim sende bütün canlılardan bahsetmemişsin sadece allah hak eden bir kavmi helak edrken diğer insanlarıda helak etmişmi yoksa ayırmışmı daha iyi anlaman için o şekilde cevapladım şu an işim çıktı daha sonra diğer sorularınıda cevaplayacam
nacikocak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26. September 2012, 10:50 PM   #2
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

sen ölümü allah'ın zulmü olarak düşünüyorsan...(nacikocak)

zulm olarak düşünen sizsiniz, ben oluşturduğu sistemin/tasarladığı düzeneklerin bir parçası olarak düşünüyorum/tahmin ediyorum/yorumluyorum, her ne ise...
Musanın peşinden kovalayan, hırslarına ve kibrine yenik düşen ahmakların tuzağa düşüp suda boğulmaları doğal bir sonuçtur, helakla ilgisi yok...
aklını kullanmayan sonuçlarına katlanır...

çünkü söz allah'ın sözü söylemediği birşeyi söylemiş gibi veya söylediği birşeyi söylememiş gibi anlamak ve anlatmaktan korkar ve ona sığınırım tabi insanım böyle bir hata belki bilmeyerek yapmış olabilirim...(nacikocak)

ne güzel, herkes için aynı şey dimi sayın naci...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Fers Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (26. September 2012)
Alt 27. September 2012, 07:10 AM   #3
nacikocak
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
17 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
nacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud of

Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sen ölümü allah'ın zulmü olarak düşünüyorsan...(nacikocak)

zulm olarak düşünen sizsiniz, ben oluşturduğu sistemin/tasarladığı düzeneklerin bir parçası olarak düşünüyorum/tahmin ediyorum/yorumluyorum, her ne ise...
Musanın peşinden kovalayan, hırslarına ve kibrine yenik düşen ahmakların tuzağa düşüp suda boğulmaları doğal bir sonuçtur, helakla ilgisi yok...
aklını kullanmayan sonuçlarına katlanır...

çünkü söz allah'ın sözü söylemediği birşeyi söylemiş gibi veya söylediği birşeyi söylememiş gibi anlamak ve anlatmaktan korkar ve ona sığınırım tabi insanım böyle bir hata belki bilmeyerek yapmış olabilirim...(nacikocak)

ne güzel, herkes için aynı şey dimi sayın naci...

peki fers kardeşim kimin tuzağı
nacikocak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27. September 2012, 12:39 AM   #4
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.636
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun Aleykum! Değerli Kardeşlerim!

“ هلاكHelâk” sözcüğü “değişime, yıkıma uğramak, bozulmak, düşmek” demektir. (Lisanü’l-Arab, c.9, s. 118-121) Genel olarak zannedildiği gibi bu sözcük “yok olmak” anlamına gelmez.

Rabbimiz yerlerin, göklerin değişimi ile ilgili olarak şöyle bir açıklamada bulunmuştur:

İbrahim;48: "O gün yeryüzü bir başka yeryüzüyle değiştirilecek. Gökler de. Ve onlar, Bir ve gücüne karşı durulmaz olan Allah için ortaya çıkacaklardır."

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
Alt 27. September 2012, 11:49 AM   #5
pramid
Uzman Üye

Tesekkür: 191
556 Mesajina 1.179 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
pramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud of

Alıntı:
okuduğumu bilirim
Okudukların yanlış ve tahrife uğramış. Yahudileşme temeyülündesiniz.

Sizin okuduklarınızı bizler de okuduk. Hemde yıllarca. Yalanlarda doldu kafamız. Zor oldu arınmak. Allah temizlesin Naci bey.

Kuranı al ve kelimeleri arapça olarak, o kitabın içinde Allah nasıl kullanmış bir müfehhres ile karşılaştır.

O zaman görsün bizlerin Kuranı anlamlandırma çabalarını ve senin yazdığın ayetler ile çatışmayı.

Bizlerin meallendirmesi ile senin meallerden okuman ve senin bizleri tahrifatla suçlaman doğal. Çünkü aynı şeyi anlamıyoruz kitaptan. Çünkü kitap tek şeyi söylüyor.

Yeni hazırladığım yazı tavsiye ederim okumanızı

http://vekuran.blogspot.com/2012/09/...hli-kitap.html
pramid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
pramid Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (28. September 2012)
Alt 27. September 2012, 01:47 PM   #6
pramid
Uzman Üye

pramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud of

Alıntı:
Açılan denizde kuru bir yol nasıl açılabilir? Lütfen düşünür müsünüz?
Düşünmek zor, düşündüğü zaman putlar kırılacak.

Allah raslün örneklerini ne için anlatıyor.

Hayata uygulayın diye.

Asayı aldım ve bağırdım, yarı deniz yarıl ... Masal

Kuranın kelimelerini kurandan anlayarak gidin bakalım ne diyor.

Barajları (yemm) , bahr kelimelerini mevazinlerine oturtun.Rasullerin güzel örneklerini göreceksiniz.

Okuyorlar doğru ama MASALLARI. Gözler perdeli, kulakları ağırlıklı, Kalpler kılıflı. Anlamazlar (anlamak istemiyor. Biliyorlar işittik itaat ettik dediklerinde başlarına gelecekleri, tekfirler)

Evet zordur bu iş, ama kolaylaştırıyor birisi
pramid Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (27. September 2012), Miralay (28. September 2012)
Alt 30. September 2012, 04:05 AM   #7
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

selam

peki fers kardeşim kimin tuzağı...(nacikocak)

kasas/7
ve evhaynaa ilaa ummi muusaa.../musanın anasına işaret ettik...
fe elkiihi fiil yemmi.../ bırak onu su deryasına...
taha/39
fakzifiihi fiil yemmi felyulkıhil yemmu bis saahıli.../ bırak onu su deryasına, kıyıya bırakması için...

anası tarafından su deryasına bırakılan musa...

taha/17,18
ve maa tilke bi yemiinike yaa muusaa.../ o sağındaki ey musa...
hiye asaaye, etevekkeu aleyhaa.../ o asam, dayanırım ona...
fiihaa meaaribu uhraa.../ onda, diğer ihtiyaçlar...

musanın sağındaki asası, her işini gördüğü...

taha/77
en esri bi ibaadii fadrib lehum tariikan fiil bahri yebesen.../ kullarım ile yürü, sonra onlar için suda kuru bir yol oluştur...

şuara/63
fe evhaynaa ilaa muusaa enıdrib bi asaakel bahr.../ musaya işaret ettik, asan ile oluştur suya...
fenfeleka fe kaane kullu firkın ket tavdil aziim.../ hepsi, büyük tepe gibi kısımlar...

her işini gördüğü asası ile suda büyük tepeler gibi kısımlar, kuru bir yol oluşturan musa...

duhan/24
vetrukil bahre rehvaa, innehum cundun mugrekuune.../ salıver duran suyu, onlar boğulacak olan ordu...

kasas/40
fe nebeznaahum fiil yemmi.../ bıraktık onları su deryasına...

su deryasına bırakılan boğulacak olan ordu...

hangi deniz olduğuna gelince hz musa ve kavmi kızıldenizi aşarak kendilerine vad'edilen topraklara kudüse gidip yerleşmişlerdir...(nacikocak)

anaya ve musaya işaret edilen, su deryasındaki kurtuluş...
anasının bıraktığı da , tuzağına düşen ordunun boğulduğu da su deryası......

anasının bıraktığı kızıldenizse ordunun boğulduğu diğeri de kızıldeniz, karadeniz ise diğeride karadeniz, köyün ırmağıysa köyün ırmağı...
neresiyse neresi, orası musanın tuzak kurabileceği bir su deryası...

.

Konu Fers tarafından (1. October 2012 Saat 06:22 PM ) değiştirilmiştir.
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Fers Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (1. October 2012)
Alt 30. September 2012, 07:24 AM   #8
ates demir
Guest

2 denizin birlestigi yeri arayan bir Musa
2 denizin birlestigi yerde alim kulu bulan bir Musa
Asasına dayanan isini onunla goren bir Musa
Alt 1. October 2012, 05:24 AM   #9
pramid
Uzman Üye

bahreyn diye bir arap ülkesi var biliyor musunuz?

bahreyn ismi nereden gelmektedir. ?
Alt 31. October 2012, 01:54 AM   #10
ates demir
Guest

Denize denizyildizini atan adam olma isteği/betimi/disavurumu ancak cok derinlerdeki, iyi gizlenmis ve cok guzel ölü taklidi yapan ve aslinda cok tehlikeli bir egonun tasviri olabilir. Derinlerdeki ego su ustune ciktiginda cevreye cok zarar verir. Hani adiniz ve tavrinizi bartsimpsona yakin buldugunuzdan dolayi boyle bir anlatim sanatini da uygun bulacaginizi dusundum.
Neticede bu durum hepimizin denizyildizi oldugu gercegini de degistirmiyor. Kendini ustun gormek, kendini denizyildizi degilde onlari kurtaran biri gibi gormek hala bir denizyildizi oldugumuzu gostermez mi?
Denizyildizi yada adamin veya adamin garip hareketlerini sormaya gelen diger adamin avukati degilim. Sadece denize kavusmak icin bekleyen bir denizyildiziyim.

Bookmarks

Etiketler
allah, biliyor, çok, rivayetçiler

Seçenekler
Stil