hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Hurafeler

Seçenekler Stil
Alt 6. September 2012, 06:57 PM   #10
nacikocak
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
17 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
nacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud ofnacikocak has much to be proud of

Alıntı:
ates demir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet Naci bey haklısınız
Hangi konuda? Yıllarca bu kadar onemli bir olgu olan Namazın kaç rekat olduğunu Kuranda bulamamama hep şaşırmıştım. Çok aradım bir yerde sadece kısaltilabileceği yazıyordu ama yine rekat sayısı yazmıyordu. Hatta rekatın tanımı bile yoktu.
Yıllarca salatı düşündüm. Ve verilen anlamı olan namazı. Demişsinizki hadisler olmasa namaz kaç rekat bunu bile bilemeyiz. Aslında dogru ana bir farkla. SALAT NAMAZ DEĞİL. Salat namazdır diyen bir babayiğit varsa lütfen bana da Ahzab 43 ve 56 yı açıklayıp Allah ve meleklerinin inananlara ve resullerine/nebilerine nasıl namaz kıldığını bir açıklasın. Naci bey kusuruma bakmayın ama siz Kuranı düşünerek okumamışsınız.
merhaba ateş demir ben kuran'ı kerimi düşünerek okudum ancak o iman ile okuyana yol göstericidir onu ne niyetle okursanız size onu verir sorularınızın cevabı buyrun

öncelikle salat nedir salat kelimesi arapçada birkaç anlama gelir ve bunların arasında namaz yoktur anlamları dua etmek övmek istiğfar etmektir salat'ı tefriciye anlamını okursanız peygamber efendimizin hem övüldüğünü hemde onun için dua edildiğini görürsünüz

kuran'ı kerimde salat kelimesi bazı yerlerde dua etmek anlamında bazı yerlerde övmek anlamında kullanılmıştır

allah'u teala kuran'ı kerimde namazı değişik şekillerde emretmiştir bunların arasında secde et zikir et tesbih et yücelt gibi birçok emir vardır ve salat yani dua et ifadeside bunlardan biridir

şimdi kardeşim birisi davul çaldığı için hapise atılıyorsa namaz kılma namaz diye birşey yok ancak çalmanın hem hırsızlık yapmak hemde ses çıkarmak anlamında kullanıldığı gibi salat'ında hem dua etmek hemde övmek anlamında kullanıldığını anlayabiliyorsan namaz kıl ve bütün ayetleri anlamlarına bak anlamak istediğin gibi değilde anlatılmak istendiği gibi anla
nacikocak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
allah, biliyor, çok, rivayetçiler

Seçenekler
Stil