hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Melekler'e İman > Meleklerin Durumu

Seçenekler Stil
Alt 4. October 2012, 05:36 PM   #51
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Sayın Hakikat Yolcusu.

El mustağni, yani hiç bir şeye ihtiyacı olmayan ve bizim düşünlerimize göre olamayacak ve ol dediği zaman akıl edebileceğinizin dışındaki her şeyi oldurabilecek TEK yetkilinin, Allah'ın, ''melek'', ve ''var'' diye kesin nitelendirdikleriniz ''kendi yarattıklarına'' niye ihtiyacı olsun, muhtaç kalsın ki?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (4. October 2012 Saat 06:19 PM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
galipyetkin Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
hiiic (6. October 2012)
Alt 4. October 2012, 05:37 PM   #52
raven
Uzman Üye

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
52 Mesajina 104 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hımmm.. canlı melek. var evet al resmi bile var

gerçekten çok tatlı

birde türk filmlerinde unutulmaz bir replik vardı..
''Senin annen bir melekti yavrum''
Miralay (5. October 2012)
Alt 4. October 2012, 06:18 PM   #53
hakikat_yolcusu
Katılımcı Üye

hakikat_yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 14
9 Mesajina 13 Tesekkür Aldi
hakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud of

Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Hakikat Yolcusu.

El mustağni, yani hiç bir şeye ihtiyacı olmayan ve bizim düşünlerimize göre olamayacak ve ol dediği zaman akıl edebileceğinizin dışındaki her şeyin olacağı TEK yetkilinin, Allah'ın, ''melek'' diye nitelendirdikleriniz ''kendi yarattıklarına'' niye ihtiyacı olsun, muhtaç kalsın ki?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
kendi yarattıklarına ihtiyacı olduğu yönünde bir iddiamın olduğunu nerden çıkardınız onu anlamadım. ne yani insan Allah'ın ihtiyacı olduğu için mi var? ya da hayvanlara da mı ihtiycı var Allah'ın? bitkilere? kainata??? sayın galip, bir şeyin var olması, yaratılmış olduğu iddiası başkadır, eğer bunlar varsa demek ki Allah'ın ihtiyacı var demek başkadır, hatta saçmadır bence. aynı deist,ateistlerin iddilarına benziyor bu, çünkü çok duydum daha önce. sizin mantığınıza göre peygamber diye bir şey de olmamalı, çünkü yaratıcı yarattıklarıyla peygambersiz de irtibat kurabilir, hani her şeye gücü yetiyor ya. şimdi Peygamberler bize ilahi mesajları getirirken Allah onlara muhtaç mı olmuş oluyor? ben buna katılmıyorum. bence tersi mantık doğru, yani bizler ilahi mesajı almak için Peygamberlere ihtiyaç duyuyoruz, Peygamberler de ilahi mesajı almak için meleklere ihtiyaç duyuyorlar. her neyse, meleklerin neden ayrı birer varlık olduklarını düşündüğüm bazı ayetleri de yazmıştım zaten, mesela:

bakara,30 http://www.kuranmeali.org/2/bakara_s..._mealleri.aspx

enam,9 http://www.kuranmeali.org/6/enam_sur..._mealleri.aspx

zuhruf 60, http://www.kuranmeali.org/43/zuhruf_..._mealleri.aspx

bunlar ve daha bir çok ayet beni yukarıda açıkladığım şekilde düşündürüyor.

saygılarımla...

Konu hakikat_yolcusu tarafından (7. October 2012 Saat 07:44 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: 'ihtiyaç' kelimesi.
hakikat_yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hakikat_yolcusu Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
aorskaya (13. October 2012), Miralay (5. October 2012)
Alt 4. October 2012, 06:21 PM   #54
galipyetkin
Uzman Üye

galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Sayın hiiç

''Azrail'' de bir melek.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Alt 4. October 2012, 08:27 PM   #55
galipyetkin
Uzman Üye

Sayın Hakikat Yolcusu. .

Bir düşüncemi ilettim ki sizin samimi bir kişiliğiniz olduğunu düşünerek ve samimi bir cevap bekleyerek bir bilgi alış-verişi yapalım diye bir soru sormuş idim.

Ben sizin düşünce hayatınıza girmak istememiştim ki, karışamam ki. Hayatınız sizin, sorumlu olduğunuz belli.

Şahsınıza ait düşünce kulvarınızdan bir soru ile bilgi isteyerek faydalanmak istememe menfi tepkinizin sebebini hala anlayamıyorum.

Samimi bir cevap bekler iken, ''dehşet'' tepkinizi nasıl yorumlayayım ki.

Acaba şu yazdıklarım mı sizi rahatsız ediyor?

Okuyun, http://www.hanifler.com/showthread.p...0654#post10654. Belki bu günün /tecdid edilmiş müslümanlığı için bazı şeyler öğrenirsiniz

Benim Peygamber anlayışım, yani O'nu, sizin anlayışınız aksine ''nebi'' olarak kabul etmem mi sizi rahatsız ediyor? Vahyi aracısız alması inancım mı? İnzal mi? Ne?

O yazıdan çok şey öğreneceksiniz ve sizin dümen suyunuza, lekelemeye kalksanız dahi girmeyeceğimi anlayabileceksiniz; anlayacaksınız.

Sizden olmayanı (dikkat edin, sizin düşüncenizde olmayanı demiyorum) yok etmek için ''izi kalır'' stratejiniz artık özürlü.

Fikir değil, ayet içi tefekkürde kalıp beyan eder, beyanlarım yönündeki her ifadeyi, kimden gelirse gelsin değerlandirip en güzele (hadis'e) ulaşmaya çalışırım.

Ya siz?

Yazdıklarınız sizi fâş ediyor.

Üzüldüm.

Bir dost edinmeyi düşünmüştüm....

Saygılarımla.
Galip Yetkin

Konu galipyetkin tarafından (4. October 2012 Saat 10:43 PM ) değiştirilmiştir.
Alt 4. October 2012, 08:35 PM   #56
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

daha öncede yazdım şimdide yazıyorum.bu ayetler benim sözlerim değil. Alemlerin rabbinin sözleri. inanmıyorsan ayrı.. saygı duyarım ona göre tartışırım.Ha bu sözler Alemlerin rabbinin sözleridir diyorsan e be birader açık açık söylemiş işte neyini anlamıyorsun.
İrdelediğin sözler(ayetler) alemlerin efendisine mi aittir?????????????????
...(raven)

bakara/30
ve iz kaale rabbuke lil melaaiketi.../
neden "demişti/dediydi", neden "demiştim/dediydim" değil...
kaale innii a lemu maa laa taa lemuune.../
neden "dedi" neden "dedim" değil...

neden rab üçüncü tekil şahıs,
madem çok anlıyorsun sen söyle bakalım sayın raven, bu ayetteki ifadeler alemlerin efendisinden olmasına rağmen neden kendisinden üçüncü tekil şahıs olarak bahsettirmiş, ayette rab hakkında konuşan kim...

Soruları yine atlamışsın tamda tahmin ettiğim gibi....(raven)

etti iki, yahu ne çok seviyorsunuz benim adıma hükm vermeyi, neye dayanarak, ne atlaması...

burada bir canlandırma/sunum/zikr/izah yok ve konuşan muhteremler akıl şuur sahipleri, öyle mi...(Fers)

bu ifadenin anlamı nedir kavrayamamışsın ya da sen de yazılanlardan kopuksun, laf olsun torba dolsun...
işte anlamı; ayette konuşturulan sağda solda oturup defter tutan/rabbe kafa tutan/akıl veren destursuz varlıklar olduğunu düşünmüyorum yapılan konuşturma canlandırma/sunum/zikr /izahtır...
buna anlatım sanatı mı dersin intak mı dersin ne dersen de....

Alemlerin efendisi peygamber yada ayet göndermişmidir????????????????...(raven)

göndermedi diyorsam neyi tartışıyoruz burada brader, derdin nedir sen onu söyle..aklınsıra deist hikayesi mi yapıyorsun bana, "inanmıyorsan o ayrı" yetmemiş elli tane soru işaretini dökmüşsün oraya...

sana ne söylesem boş ama yine de kısa bir izah buyur; ne gönderdiğini, ne de göndermediğini sana ispatlayamam, yapabildiğim iman ettim demekten öteye gidemez o da yeterli...
sen ikna olsan ne olmasan ne, buyur taklanı at...
ha sen, "ben kesinlikle/tartışmasız ispatlarım brader" diyebiliyorsan Allah selamet versin yolun açık ola...

buarada numaralarını yanlış verdiğin ayetlerde de aynı şey geçerli,

bakara/31
ve alleme aademe.../
kaale enbiuunii.../

neden üçüncü tekil şahıs...

bakara/34
ve iz kulnaa lil melaaiketi.../

neden biz, kim bu diyenler...

Buradan o düşündüğünüz fantastik anlamları nasıl çıkartıyorsunuz anlamadım...(raven)

dimi yahu...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 4. October 2012, 09:36 PM   #57
raven
Uzman Üye

raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

evet ayet numaralarını yanlış vermişim.koca bir özür tüm forumdan(başım çok kalabalık)

bu ifadenin anlamı nedir kavrayamamışsın ya da sen de yazılanlardan kopuksun, laf olsun torba dolsun...(fers)
göndermedi diyorsam neyi tartışıyoruz burada brader, derdin nedir sen onu söyle..aklınsıra deist hikayesi mi yapıyorsun bana, "inanmıyorsan o ayrı" yetmemiş elli tane soru işaretini dökmüşsün oraya...(fers)
sen ikna olsan ne olmasan ne, buyur taklanı at...(fers)
madem çok anlıyorsun sen söyle bakalım sayın raven(fers)
sana ne söylesem boş(fers)

işte anlamı; ayette konuşturulan sağda solda oturup defter tutan/rabbe kafa tutan/akıl veren destursuz varlıklar olduğunu düşünmüyorum yapılan konuşturma canlandırma/sunum/zikr /izahtır...
buna anlatım sanatı mı dersin intak mı dersin ne dersen de....(fers)

Yukarıdaki cevabı vermek için bu kadar hakaret etmene gerek yoktu.Karşı fikri savunanlar arasında (bana doğru gelmesede)en mantıklı ve tartışılabilir izahat seninkisi kabul etmeliyim.
sezarın hakkı sezara
Alt 4. October 2012, 10:01 PM   #58
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

bu kadar hakaret etmene gerek yoktu.Karşı fikri savunanlar arasında...(raven)

hakaret etmedim, etmem de inş...

karşı fikrde olma gibi bi derdim de yok, yorumun aklıma yatar veya yatmaz sadece bu....
doğru olan, belki senin dediğin belki benimki ya da diğerleri, neyse ney amaç karşılıklı sunumlarla doğruya yaklaşabilmek...
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Fers Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Alt 5. October 2012, 12:26 AM   #59
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Melekler konusunda arkadaşların hemen hepsi belli yorumlarda bulunmuş, kimisi varlık olarak kabul ediyor, kimisi ise olgu ve oluş olarak kabul ediyor.
Önceki postlarımdan birinde belirtmiştim "Allahın ayetleri ile melekleri birbirine karıştırılıyor sanırım" diye.

Bakara 115,
Âl-i İmrân 98,
Âl-i İmrân 70,
En’âm 97,
A’râf 26,
Yûnus 5 ,
İsrâ 1,
Kehf 17,
Tâ-Hâ 23,
Enbiyâ 32,
Enbiyâ 37,
Mü’min 13,
Mü’min 81,
Fussilet 37,
Fussilet 39,
Fussilet 53,
Necm 18,

Yukarıdaki surelerinde belirttiği gibi "ayet" kelimesi "kurandaki kelimeler ve cümleler" anlamının dışında "bazı oluş ve olguları belirtmek ve anlamlandırmak için bizzat ALLAH tarafından isimlendirilmiştir."

Rasyonel yada irrasyonel olguları "melek"olarak adlandırmak yukarıdaki ayetlerden anladığım kadarı ile yanlıştır.
Bugünkü bilim (+) evren(ler)in yanında (-) evren(ler)in varlığını da matematik olarak ispatlamaktadır.
(+) evren(ler)de yaşayan varlıklar olduğuna göre (-) evren(ler)de de yaşayan varlıklar olması çok normal ve olasıdır.
Aynı şekilde matematikteki mutlak nötr olan "0" sayısı da nötr bir evren(ler) olarak kabul edilebilir ve bu evren(ler)in de canlıları olabilir.
Kabul edersiniz yada etmezsiniz ama astroloji denen bir bilim var ve bu bilim yıldızların konumları ve bu yıldızlardan gelen ışınların insanlar üzerindeki etkilerini inceliyor.

Yûsuf 4
Hac 18
Nûr 35
Necm 49 (burada bahsedilen yıldız sirius dur)
Târık 1
Târık 3

Bu tür ışınların yada ışınsal olguların "melek" olarak isimlendirilmesi için bir engel göremiyorum.
Herşeyi 5 duyu organımızın sınırları içinde tasvir edemeyiz.
1400 yıl önce matematik astronomi ve fizik bilmeyen araplara "melek" olgusunu gelde anlat.
Peygamberin işide zor...
Allahtan akıl sahiplerine "akletmezmisiniz" diyorda...

Saygı ve hürmetlerimle

Konu bartsimpson tarafından (6. October 2012 Saat 12:49 AM ) değiştirilmiştir.
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Alt 5. October 2012, 12:55 AM   #60
raven
Uzman Üye

buna anlatım sanatı mı dersin intak mı dersin ne dersen de....(fers)

bu konunun derinlemesine irdelenmesi lazım.Tartışmaya farklı bir boyut getirdiniz.Anlatımın tiyatral bir şekilde yapılmasının sebebi ne olabilir?Karşımızda rasyonel olarak var olan varlıklar bulunmuyorsa Allah neden yanlış anlaşılmaya müsait (yüz milyonlarca insan sizin bakış açınızla yanlış anlamış)tiyatral bir sahne ortaya koysunki.Ayrıca ben tarihin başından beri dinin sürekliliğine inanırım.Bildiğimiz manaya yakın melek inanışlarını diğer inanç gruplarındada yokmu?(kanat,dişi,erkek tartışmalarının dışında)
Sadece meraktan soruyorum.Yaratma gücü sınırsız olan bir varlık neden sadece insan gibi kusurlu bir canlıyı yaratmakla yetinsinki.(gezegenlerden atomlardan bitkilerden bahsetmiyorum sanırım ne demek istediğimi anladınız)koskoca evrende yaratılmış bize benzer başka bir yaşam formu yokmu acaba
ayrıca konuyu ortaya ilk siz attığınızdan sizin bakış açınızdan şu üçüncü tekil şahıs veya birinci çoğul şahıs olayını öğrenmek isterim.

nerede okumuştum bilmiyorum ama şöyle diyordu.Tanrı küçük bir çocuk,yaşadığımız evren onun oyun bahçesi,bizlerde oyuncaklarıyız.

Konu raven tarafından (5. October 2012 Saat 12:57 AM ) değiştirilmiştir.
raven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
raven Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:

Bookmarks

Etiketler
isimlendirilmesi, kavramı, melek

Seçenekler
Stil