|  | 
|  | 
|  12. November 2012, 07:38 PM | #1 | 
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Nov 2012 
				 Tesekkür: 667 

710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 24         |   

Selamun Aleykum Aorskaya Kardesim, Abdest konusunu baslatan siz oldunuz, burada kafa karisikligi yapilmasina lüzum yok. http://www.istekuran.net/makaleler.html Hakki Yilmaz Hocamizin harika aciklamalari var, sitesinde görebilirsiniz ve yararlanabilirsiniz, eger konulari o siteden kopye edip yapistiracak olursaniz daha uygun olur. Ve aciklanmasi gerecek püf noktalari gözümüze carparsa o zaman hep beraber tartisiriz. Sayet aranan tema yok ise Hakki Hocamizin sitesinde, bir de ona sorarsak fena olmaz. Burasi ilkokul degil, asagi yukari her bir kardesimizin az cok bilgisi var ve de site arandiginda bir cok konularda anlasilir sekilde aciklamar var.Tam olarak tespit edemedim, acaba site kardeslerimizden Kur'an meali yapabilme kapasitesi olanlar varmi aramizda? Yanlis ve eksiklerimiz varsa, bizleri bu konularda aydinlatma yetkilisi Kardeslerimizden bahsediyorum. Bu gün her cocugun yapabilecegini yapmakla kalmiyalim; Ayetleri kopyeleyip yapistirmakla kalmiyalim lütfen. Tartisma konusu olacak baska temalar ortaya atilacak olursa bundan hepimiz faydalanabilir ve en uygun akla yakani kabullenebiliriz. Selamlarimla | 
|   |   | 
| merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |  dost1 (12. November 2012) | 
|  13. November 2012, 08:38 AM | #2 | ||||||
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Aug 2009 
				 Tesekkür: 110 

268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 18   |   Alıntı: 
 Abdest konusunu başlatmakla nasıl bir kafa karışıklığı yaratılmış oluyorki? Zaten karışık olan kafalar olduğu için başlık açıldığı belli değilmidir? Alıntı: 
 Ben de bunu görüp, faydalanmaya çalışıyorum zaten. Ancak, sayın Yılmaz'da insandır, hataları vardır, olacaktır, bu gözardı edilmesin... Alıntı: 
 Sen, bunu uygun buluyorsan kendin söylediğiğn gibi yapabilirsin. Ama, kurandan konuları bilen kimseler, konu ile ilgili görüşlerini bağımsız olarak burada açabilmeli, Hakkı yılmaz veya başka meal edenlerin mealleri yada kendi meali ile ayetlerle de desteklemelidir. Bu şekilde olan anlatıma katılmayanlarda yine aynı şekilde yanlış buldukları kısımlar için aynısını yapabilmelidir. Alıntı: 
 İsteyen herkes, istediği kimsenin görüşlerini kendisine destek olarak kullanabilir. Sayın Yılmaz'dan yardımda alınabilir, fena olacak bir durum elbette olmaz. Ama, buna gerek duymayacak konuya hakim kimseler içinde bu kabulleriniz gereksiz olur. Alıntı: 
 Burada çok değerli (meal yapabilecek) kimseler var. Onlarda (sağolsunlar, inşallah devamlı yapsınlar) zaten konuları gördükçe katkılarını sunuyorlar. Yanlış ve eksiklik gördüklerinde düzeltme yazılarını yazıyorlar. Bu yeni başlanacak bir şey değil yani, burada bu dediğin zaten yapılmaktadır. Alıntı: 
 Burada, tamda yapılmaya çalışılan, dini konularda doğruyu bulmaya çalışmak için yapılan fikir alışverişi olmaktadır. Tartışmalar bunun için vardır, ve inşallah sadece bu amaçla ilgili olarakda devam etmelidir. selamlar, aorskaya Konu aorskaya tarafından (13. November 2012 Saat 08:43 AM ) değiştirilmiştir. | ||||||
|   |   | 
|  13. November 2012, 09:10 AM | #3 | ||
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Sep 2010 
				 Tesekkür: 191 

556 Mesajina 1.179 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 26         |   Alıntı: 
 Umarım Melek, ibadet, mucize vb. makalelerini kuran ile karşılaştırırsınız. Alıntı: 
 Abdest diye adlandırılan uygulamaya gelince; adliyeye çarşıya, okula, camiye (ki ben bunları mescid olarak algılamaktayım) vb. topluma açık yerlere giderken her halükarda temiz olunmasını amaçlayan bir uygulama olarak görüyorum. Elin, kolun, yüzün temiz ve yıkanmış olacak, Saçın tozsuz topraksız, taralı, Ayaklar/ ayakkabılar temiz tozsuz/boyalı olacak. Su bile bulamazsanız bir çözüm bulunmalı. Kısacası Kuran, insanlara saygılı birey yetiştiriyor. Elinizi kollara kadar, yüzünüz yıkayın. Baş ve ayakları ise silin mesh edin. Su bulamazsanız su ile yıkanacak yerleri mesh edin yani silin. | ||
|   |   | 
|  | 
| Bookmarks | 
| Etiketler | 
| abdest, abdesti, ayrılır, bozar, gereklidir, için, kaça, nedir, neler | 
| Seçenekler | |
| Stil | |
| 
 | 
 |