![]() |
![]() |
#29 |
Uzman Üye
Tesekkür: 3
67 Mesajina 122 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() |
![]() NURA DÜŞ OLDUM
Çatılmadan yerin göğün binası Muallakta iki nura düş oldum Birisi Muhammed birisi Ali Lahmike lahmi de bire düş oldum Ezdi aşkın şerbetini hoş etti Birisi doldurdu birisi nuş etti İkisi bir derya olup cuş etti Lal ü mercan inci dür'e düş oldum Ol derya yüzünde gezdim bir zaman Yoruldu kanadım dedim el'aman Erişti carıma bir ulu sultan Şehinşah bakışlı ere düş oldum Açtı nikabını ol ulu sultan Yüzünde yeşil ben göründü nişan Kaf u nun suresin okudum o an Arş-Kürs binasında yare düş oldum Ben Adem'den evvel çok geldim gittim Yağmur olup yağdım ot olup bittim Bülbül olup firdevs bağında öttüm Bir zaman gül için hara düş oldum Adem ile balçık olup ezildim Bir noktada dört hurufa yazıldım Adem'e can olup Sit'e süzüldüm Muhabbet şehrinde kara düş oldum Mennun olup leyla için dolandım Buldum mahbubumu inandım kandım Gılmanlar elinden hulle donandım Dostun visalinde nara düş oldum On dörtbin yıl gezdim pervanelikte, Sıtkı ismin duydum divanelikte, İçtim şarabını mestanelikte, Kırkların ceminde dara düş oldum. SITKI'yam çok şükür didare erdim Aşkın pazarında hak yola girdim Gerçek aşıklara çok meta verdim Şimdi Hacı Bektaş Pir'e düş oldum Aşık Sıtkı Baba |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
aşkname, ben, düş, erdem, eren, nura, oldum, sen, şiirleri |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|