![]() |
![]() |
#6 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Benim, sayın H.Karaman hakkındaki genel görüşümü yazımın başında belirtmeme ve fakat buna rağmen bu yazısında, bizim anladığımız cinsellik içeren sevgiliği kastetmediğini de bu nedenle zanla hareket ederek hakkını yememek gerektiğini de belirtmiştim. Sizin yazınızda, "Allah'ın sevgilisi" diye anladığınız görülüyor. Halbuki H.Karaman yazısında "Allah sevgilisi" diye yazmış. Allah sevgilisi, Allah sevgisi mevcut olan anlamına gelirki, yazının devamında da bunu anlattığı görülüyor. Şimdi, şirkler böyle başlıyor diyerek, sırf bu yazısından, bir kimseyi de zanna dayanarak, bu şirkin başlamasından nasıl sorumlu tutabiliriz? Bu ona yapılan haksızlık olur. Başka yazılarıyla, bu duruma düştüğünü biliyor olmak dahi, bu yazı da da insanlar arasındaki sevgililik gibi sevgili iddiasında bulunmayı haklı kılmaz. ayrıca; "Ey Muhammed, sen mi kullarima emrettin her namazda, ezanda, dualarda, her hatim sonunda, her vaazlarda Benim adimin yaninda seninki de anilsin ve söylensin" diye. demişsiniz. Bu kısımdaki iddianızın da özellikle benim yazımla nasıl ilgi kurarak yazabildiğinizi anlayamıyorum. Sonuç olarak, H. Karaman'ın, sahih kaynaklardaki saçma hatta sapıklık içeren ve kurana ters olduğu az akıllı birinin dahi hemen anlayabileceği rivayetleri hadis kabul edebiliyorsa da, buradaki makalesinde ben şahsen şirke düşen bir yaklaşımda olduğunu göremedim. Zanla da onu yargılamak ve karara varmayı doğru bulmuyorum. Ancak, bunu zaten rabbimizden gizli kalmayacağından rabbimizin değerlendireceğini biliyor ve başka söz söylemeye gerek duymuyorum. selamlarımla, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
allahin sevgilisini, ayetten, cikariyor, hangi, hukuk, islam, profesörü |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|