![]() |
![]() |
#3 | ||
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun Aleykum! Değerli Feridun Kardeşim!
Alıntı:
Alıntı:
Yine Meryem;26: Feküliy veşrabiy ve karriy ‘ayna* feimma tereyinne minel beşeri ehaden fekuliy inniy nezertü lirRahmani savmen felen ükellimel yevme insiyya; “Artık ye, iç, gözün aydın olsun! Eğer beşerden birini görürsen: “Ben Rahman için bir oruç adadım; artık bugün insiy/ insan cinsine ait hiçbir kimse ile konuşmayacağım” de. denilmektedir. İnsanın içinde bulunduğu koşullar gereği, yaptığı görevle ilgili konuşmaları olabilir. Aksi durum görevinin yapılmaması demektir. Allah razı olsun. Hayatın içinden verdiğiniz örnekteki gözlemleriniz de aslında bunun böyle olduğunu vurgulamaktadır diye düşünüyorum. Bunların dışında boş konuşma yapılmamalı diye düşünüyorum. Bakara 185 de: Şehru Ramadanelleziy ünzile fiyhil Kur’ânu hüden linNasi ve beyyinatin minel hüda velFurkan* femen şehide minkümüş şehre felyesumhu, ve men kâne merıydan ev alâ seferin feıddetün min eyyamin uhar* yuriydullahu bikümül yüsra ve la yuriydu bi kümül usr* ve li tükmilül ıddete ve li tükebbirullahe alâ ma hedaküm ve lealleküm teşkürun Rabbimiz birşeylere dikkat çekiyor. Ramazan= Kur'an=Huda=beyyinat=Furkan=Felyesumhu=tukebbirull ah/Allah'ı büyüklemek=kulluk Önemli olan bu bileşke üzerinde olmayı farkederek yaşama aktarmak ve şükredenlerden olabilmek. Bunun için de, zorunluluklar dışında her türlü boş konuşmadan çekinmek, tüm çabamızla bu bileşkenin farkında olabilmek... Farkında olabilmek, farkında olunanları yaşamımıza aktarabilmek... Tüm bunlar, gereksiz boş konuşmaların terkedilmesiyle, tüm enerjinin Kur'an ve tefekkürüne yönelinmesiyle olabilir diye düşünüyorum. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz. |
||
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
kuranda, savm or oruç |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|