![]() |
|
|
|
|
#1 | |
|
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.632
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
Selamun Aleyküm! Değerli Galip yetkin Kardeşim!
Alıntı:
"LahmEL hınziyri" belirtili isim tamlamasıdır. Doğru çevirisi, "domuzun eti" şeklindedir. Değerli Kardeşim! Örnek verdiğiniz ayetlerde yiyecekler arasında "belirtili isim tamlaması olarak" geçtiğinden "lehmül hınzıyri" de mecaz aranmaz. Arap dilinde mecaz aranabilmesi için sözedilen şeylerle alakasının bulunmaması gerekir. Belirtili isim tamlamalarında değil ancak belirtili sıfat tamlamalarında mecaz aranabilir. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.
|
|
| dost1 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | merdem (22. March 2013) |
|
|
#2 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakın aorskaya.
Mustafabey iyi bir teşhis koymuş. Biz de geveliyorduk ama söyliyemiyorduk. Ama son yazınız söylememiz gerektiğini, bunun şart olduğunu ortaya koydu; Mustafabeyi tasdik ediyorum: Siz bir cahilsiniz. İngilizce'de 'the', Fransızca'da 'Le-La', Arabça ve Ispanyolca'da 'El', Türkçe'de 'I-İ' eklerinin ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz; değil mi? Meselâ: manzara seyretmekle, manzarayI seyretmek arasındaki farkı siz bilmezsiniz; değil mi? Meselâ: adam dövmek ile adamI dövmek arasındaki farkı da bilmezsiniz, değil mi? O halde Mustafabeyin anlattıklarından da bir şey anlamamışsınız, diyebiliriz ,değil mi? Şimdi bunun için bana çeşitli hakaretler edip ''kafamın etini yiyecek'', bir sürü safsatalarla ''beynimin içine sıç...,şey, edeceksiniz''. Şu engin bilginizle bize somut veya soyut yönden, hani şu ''domuz eti''ni izah etmiştiniz ya onun gibi, yukarıda yazdığım ''kafa etini yemek'' ve ''beynin içine...etmeyi'' de bi izah ediverseniz de avukatıymış gibi Sayın dost1 ile benim arama girme ve terbiyesizce aramıza nifak sokma girişiminizin, bizi kötüniyetli gösterme çabanızın sebep ve nedenlerini de sorayım size. Her yazımı ''saygılarımla'' ifadesi ile bitirirken size hitap eden bu yazımı Sayın dost1 ile aramıza girerek fesatlık düşünmeniz dolayısıyla mutat şekli ile bitirmiyorum. Çünkü benim yönümden saygınlığınızı kaybettiniz. Galip Yetkin. |
|
|
|
| galipyetkin Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | bartsimpson (8. March 2013) |
|
|
#3 | |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
Alıntı:
Kimse kendini kandırmasın! Forumda konulara yazanlardan sizin görüşünüze ters bir şeyler yazan olursa, önce güzelce sizin gibi yazması için çeşitli teknikler kullanıyorsunuz. Ama her şeye rağmen, kendi doğru bildiklerini anlatarak size ters düşmeye devam eden kimselere ise, konuyu bırakıp şahsi sataşmalara başlıyorsunuz. Şahsen ben de buradaki ilk yazımdan itibaren bu söylediklerimi şahsen sizin tarafınızdan yazılarla da yaşadım. Bu nedenle, dini bir konuda yanlış çıkmasına aldırış etmeyip, hatasını düzeltmek yerine; hala doğruları dile getirmeye çalışan kimseler için fitne-fesat yaratmaya çalışan kimseler olarak gösterme çabalarınızı umursamıyorum. Siz, ayetin anlamının kaydırılmasına ilişkin, kur'an dışı kaynaklara sarılabilen birini de kendinize siper ederek inatlaşmaya devam ediniz. Ben kendime göre yapmam gereknleri yazılı olarak ortaya koydum. Soyut, somut kavram, çocuklar, büyükler vb. demogoji yaparak konuyu hedefinden saptırarak, hataları gizlemeye çalışmaya gerek duymadan hepsine cevaplarımı verdim. Bu şekilde ithamınızla, Dost1 in aklını küçümsediğinizi bile göremeden aynı şekilde yazılarınıza devam etmek istiyorsanız, evet; ben cahilim, sizin kadar (demogoji) bilmiyorum diyerek ben konuyu kapatıyor ve okuyucuların anlayışlarına bırakıyorum. selamlarımla... aorskaya |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merden Hanım.
Bu bölümde Sayın R.İhsan Eliaçık'ın yazısını aktardıktan başka bir de şunları yazmışım: 1- Herkes işin gırtlak kısmında. Domuzun veya etinin tertemiz olduğu var mı yazıda; ki domuzun ve etinin pisliği propogandası yapılıyor. Yazıdan bir kere daha şunu anlamayı deneyin; şunu deneyin:''Yine Kur'an hayvan(domuz) figürü üzerinden de olsa her türden somut(maddi) ve soyut(manevi) pisliklerden uzak durmayı ifade eden kadîm muhayyileyi benimsemekte ve sürdürmekte; evet ama bu ne et sağlığı sorunu, ne de mutfak kültürü meselesidir. Allah müslümanlara damak zevki öğretmiyor ki. Mesele başkadır; bunu görmeliyiz.'' ''Başka olan mesele'' de Sayın Eliaçık'ın yazısında ayan beyan anlatılmıştır. tabii ki görmek isteyene. 2-Siz ayette domuz veya maymunla ima edileni, anlatılmak istenileni anlamıyorsunuz da sanki onlarla özdeşiyorsunuz. ''Demek ki ön planda domuzun karakteri var. Domuz yemeyi bir tarafa birakalim;'' diyerek konu içine girmeye başlamışsınız. Maide-60. ayette ''o kimseler''in domuz veya maymuna döndürüldüğü değil, maymun ve domuz karakterli putperestler haline dönüştürüldüğünden bahsediliyor. Şimdi geliyoruz size: 1-LEŞ ve KAN'a, ALLAH'TAN baskasi adilana kesilene itiraz yok da, neden DOMUZ ETI'NE itiraz var? 2-Tamamlanmis olan, ALLAH tarfindan övülmüs olan ISLAM degilmidir dinimiz? 3-Domuzu temiz yiyecekler arasinda sayan bir AYET varmi? 4-Allah'in helal dedigi helaldir, haram dedigi haramdir, O'nun hükümlerini degistirecek olan varmidir? 5-Domuzun helal ve temiz oldugu herhangi bir Ayet'te geciyormu? diye siz yazmışşınız. Bu yazdıklarınız ne manaya geliyor acaba? Aktardığım ve yazdığımın neresinde bunlar var da itirazda bulunup suçluyorsunuz? Diğer yazanlardan da bu söylediklerinizi yapan kim? Ben bulamadım. Yazın O'nu da, ben de kendisine birşeyler söyliyeyim. Galip. Konu galipyetkin tarafından (31. December 2020 Saat 02:04 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Degerli Galip Kardesim,
ben kimseye acikca hitapta bulunmadim son yazimda, rica ederim, kimseyi de herhangi bir sekilde suclamada bulunmadim. Mealler sunarak kendime göre domuz eti hakkinda görüslerimi yazdim. Evet, hangi acidan olursa olsun, ister karakter bakimindan, ister pisligi bakimindan olsun, her iki durumda da benim icin domuz eti yenilmesi imkansiz bir yiyecek maddesidir. Islam demek insanin kendini güven icinde hissetmesi demektir, kendini yaradanina kayitsiz sartsiz teslim etmesi demektir. Neden domuz eti tartisma konusu oldu cikti anlayamadim dogrusu. Ben neden les ve kan... itirazsiz kabul ediliyor da , ayni cümle icerisinde, ayni ayette gecen domuz eti hususunda tartismalar oluyor gerekcesiyle yazmis bulundum. Yalan mi Kardesim, ayni Ayet ayni cümle icerisinde sadece domuz eti ayri konu oluyor. Sayet biz müslümanlar kendi aramizda birlik olup anlasamayacak olursak, gerisini artik siz düsünün. Siz Kardesim beni bir zamanlar uyarmis idiniz, sitemizden tüm dünyaya sesleniyoruz diye. Hic olmazsa müslüman kardeslerimiz düsmesinler celiskiye, bilhassa yurt disinda yasayan kardeslerimiz, olur ya paylasimlarimizi yanlis anlarlar ve ertesi günü carsiya yarisirlar etin en ucuzunu almaya. Hayirli aksamlar dileklerimle. |
|
|
|
| merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | khaos (10. March 2013) |
|
|
#6 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
yenilebilir protein kaynakları içinde en çok kolesterolü yükselten hayvandır.adeta yağ bombasıdır.evrende cehennemden sonra en çok kükürt bu hayvanın bedeninde bulunur.etinde çeşitli parazitleri barındırır ki bu parazitler ölümünüze de yol açabilir.domuzun sindirim sisteminin hızlı çalışması yediği besinlerdeki toksinleri tam olarak yok edememektedir.domuz etini çok yerseniz ya kalp krizi geçirir tahtalı köyü boylarsınız yada vücudunuz michelin in lastik adamı gibi boğum boğum olur.Obezler yanınızda çöp adam gibi kalır.
doğum kontrolünden bi haber yaşayan bu hayvanlar mantar gibi çoğalırlar.Bakımları kolaydır ne bulurlarsa yerler hatta bilindiği üzere fışkı bile.bu yüzdendir ki dünyadaki bir çok insan domuz etini ekonomik olması hasebiylede yerler. şimdi bütün bunlardan sonra güzelim sığır bifteği yada kuzu pirzolası dururken bu hayvanın etini yemek isteyen varsa afiyet olsun. Bakara-173 ile maide-60 da tamamen farklı şeyler anlatılmıştır.bakara 173 te domuz etinden bahseder ve yemek fiili kullanılır.Yani domuz eti yemek. bakara- 173 Allah size leşi, kanı, domuz etini, Allah'tan başkası adına kesileni haram kılmıştır. Ama zorda kalanın, sınırı aşmadan, şuna-buna haksızlık ve tecavüze gitmeden yemesinde kendisi için günah yoktur. Allah çok affedici, çok merhametlidir. burada anlatılan konu tamamen beslenme ile alakalıdır. maide-60 De ki: "Allah katında ceza olarak bundan daha kötüsünü size bildireyim mi? Allah'ın lanetlediği, üzerine gazap indirdiğidir o. Allah böylelerinden maymunlar, domuzlar ve tağut uşakları yapmıştır. İşte bunlardır yer bakımından daha kötü, yolun denge noktasını kaybetme bakımından daha şaşkın olanlar maide 60 da tasvir yapılmıştır.Tanrı yoldan sapanlar için domuzu ve maymunu kullanarak benzetme yapmıştır.konu aslında oldukça açık. Bu duruma göre Yüce Tanrı domuz eti yemeyi normal şartlar için kesinlikle yasaklamıştır.
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Cennet tasvirleri içinde;
Et ve meyve anlatılır. Buradaki et normal bildiğimiz et midir? Cennette kebap mı yapacagız? Sanmıyorum. Benzeşmeli olarak addediyorum. Cennetteki Et ve meyveden kastın rızkın her şekilde açık oluşunun betimlenmesi olduğunu düşünüyorum. Domuzun eti haramdır. Doğrudur. Ama ifade edilmek istenen hayvan olan domuz mu sanmıyorum. Tüm bu düşüncelerime rağmen domuz eti yermiyim? Hayır... En azından yememek için dikkat ederim sağlığım için. İslam yeme içmeyle olmaz. Sadece domuz yememekle müslüman sıfatı alınamaz. Düşüncelerimin dayandığı temel nokta budur. Selametle |
|
| Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | bartsimpson (11. March 2013), Miralay (12. March 2013) |
|
|
#8 | |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
Alıntı:
"Domuzun eti haramdır. Doğrudur. Ama ifade edilmek istenen hayvan olan domuz mu sanmıyorum. Tüm bu düşüncelerime rağmen domuz eti yermiyim? Hayır... En azından yememek için dikkat ederim sağlığım için." demişsin. Hem domuzun eti haramdır, doğrudur demişsin, hem de ifade edilmek istenen hayvan olan domuzmudur, sanmıyorum demişsin. 1- Hayvan olan domuzdan başka, bildiğin domuz mu vardır? 2- Sanı ile zan ile din yaşanmaz. "Zannın çoğu yanlıştır" ve "hakkında kesin bilginiz olmayan şeylerin peşine düşmeyin " şeklindeki rabbimizin sözlerin iyi anlamaya çalışmak gerekir. Din kur'anda anlatılanı anlayarak yaşanır. O halde, aklınıza hayvan olan domuzdan başka bir yaratık olup olmadığını getirin ve bulabiliyorsanız onu bize de yazın lütfen. 3- Eğer, siz domuzu hayvandan başka bir yaratık olarak sanmaya devam edecekseniz, domuz etini siz yemesenizde, size göre haram olmadığını söylemek durumunda olmalısınız. Bu durumda da konu, dönüp dolaşıp yine domuzun hayvandan başka ne olduğunu açıklamanıza gelir. Ayetteki kolay anlatımı zorlaştırmanın, ille de başka şeyler bulmaya çalışmanın faydası varmı? Yoksa, haramı helal kılmaya çalışan konumuna düşme tehlikesimi vardır? Bunu iyi düşünüp, sonra yazmak gerekir.(değilmi?) selamlarımla... aorskaya |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
İslam yemeyle içmeylede olur değerli Ateş Demir kardeşim.Bir müslüman elbetteki hijyene ve temizliğe dikkat edecek.
Saçı sakalı birbirene karşmış giydiği kıyafet pislik içinde ellerini on kişi aynı kaba daldırıp yağlı yemekleri yiyen müslüman mı görmek istersin.Yoksa durumu ne olursa olsun azami temizliğe ve hijyene dikkat eden adam gibi sofraya oturup öylede kalkan bir müslüman mı istersin. Yemek te aynı şekilde. Bir müslüman olarak Tanrının bize bahşettiği bedene en iyi şekilde bakmakla mükellefiz.Yediğimize içtiğimize bir müslüman olarak elbetteki dikkat edecez.Yoksa ne olacak akşama lağım faresi yatağına yatırılmış kurbağa kanıyla terbiye edilmiş bok böceğimi yiyeceğiz. birde konu cennetteki et veya meyveler değil ki o konuda haklı olabilirsin yani cennetteki et veya meyve denilen şeyler farklı şeyler manasınada gelebilir.Gerçek manada da kullanılabilir. Ama Bakara 173 te bu dünya da müslümanların uyması gereken bir konu anlatılmış.Konu açık Tanrı nın haram alarak yasakladığı besin maddelerinden bahsediliyor.Benzetme falan yok.Yani domuz eti normal şartlar için yasaklanıyor.
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Sevgili Aorskaya
Bu konuda çok araştırdım, bildiklerimden emin olsaydım zan ile yazmazdım. Dogru sanmıyorum dedim bu şu demek gerçekten hayvan olan domuzda kastedilmiş olabilir. Et genel olarak bakıldığında nimettir. Domuzluk yapan domuzun etinden kastım buydu. Birde fıtrattan uzaklaşma bozulma bozuk et konusu var ona şimdi girmeyeceğim Selam ile |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| allah, domuz, etini, haram, kılmıştır, neden |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|