hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > MAKALELER(DİNİ ve SİYASİ) > Siyaset

Seçenekler Stil
Alt 17. March 2013, 02:18 PM   #4
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

Demokrasi iblis aldatmacası !!!!

Bu yazıyı düzeltme ihtiyacı duydum. Çünkü bu düşünce formda olan herkesi bağlar bende bu formdaysam beni de bağlar ve eğer bir yanlışlık varsa bu düzeltilmelidir. Çünkü bu yazıyı okuyan biri bu yazının tamamen aldatma içerikli olduğunu anlar.
Nerden başlasam bilemiyorum farklı zamanlarda yazıya devam edeceğim.

İlk olarak Demokrasi Latince bir kelime değildir Yunancadır.
Bazı Yunan şehir devletlerinde kullanılmıştır ilk olarak sonra Romaya geçmiştir.
Bu olgunun siyasi olarak gelişmesi Avrupa halkalarının monorşiden baskıdan din sömürücülüğünden kurtulmak için ortaya attığı bir terim değildir dediğim gibi 2500 yıllık bir tarihi vardır.
Zaten yazar kişinin söylediği Demokrasi değil Cumhuriyet rejiminin doğuşu bu manada. Cumhuriyet monorşinin tam karşısında olan bir rejimdir. Monorşiye başkaldırma ile beraber karşı tarafta olan Cumhuriyet rejimi insanlar tarafından benimsenmiştir ki daha farklı bir rejim zaten olmazdı çünkü.Roma ve Yunanı geçersek ilk Cumhuriyet 1176 yılında A.B.D ortaya çıkmış sonrasında 1789 yılında Fransa devrimi ile Avrupa gelmiştir.
Cumhuriyet Avrupa da Fedolizm den bıkan isnalr tarafından değil monorşiden bıkan insanlar tarafından kabul edildiğide gerçektir çünkü fedolizm monorşiden çok önce silinmişti Avrupada.

Demokrasi bir rejim değildir rejim Cumhuriyettir yönetim biçimi ide Demokrasidir. Cumhuriyet içinde Demokrasiyi seçme zorunluluğu yoktur. Örn: İran islam cumhuriyeti Sovyet sosyalist Cumhuriyeti.

Bu ayrımı kısaca yaptıktan sonra devam edelim.

Kişi bu konuda haklıdır. Demokrasiyi benimsemeyen yada istemeyen insanlar diktatör rejimini savunmak suçlanmaktadır ki bu demokrasiyi kullanan insanların iki yüzlü oluşlarından dır. Çünkü demokrasi bir dikta rejimini içinden çok rahat çıkarabilir ve tarihte bunun örnekleri vardır (Şu anda zaten yaşıyoruz)

Demokrasi çeşitli sınıflara ayrılmıştır
Klasik demokrasi a) Doğrudan b) katılımcı c) yarı doğrudan diyebiliriz
Liberal demokrasi
Koruyucu demokrasi
Kalkınmacı demokrosi
Sosyal demokrasi

Klasik demokrasi çeşitleri günümüzde de varlığını sürdürmektedir. İnsan bilgisinin sürekli artması insanın kendini geliştirmesi gün geçtikçe klasik demokrasi anlayışlarında özde bir ancak farklı demokrasi geliştirmiştir. Bu çağa ayak uydurma yada tercih olarak belirlenebilir.

Zaten insan Allahın yeryüzündeki halifesi değilmidir ki? İşte insan kendini ve bilgisini sürekli geliştiriyor. Çeşitli yönetim biçilerini kendine uyduruyor.

Bundan sonra söze şöyle başlamak gerekmektedir;
Yaşam Allah tarafından oluşturulmuş bir ayettir. Bu ayet dinamik bir ayettir sürekli değişir bu değişim bilgi birikimi ile olur 10yaşındaki bir bilgi birikimi ile 60 yaşındaki bir kişin bilgi birikimi farklıdır. bu yüzden bu ayet dinamiktir diyorum.
Allah zaman zaman bu ayetine çeşitli biçimlerde müdahalede bulunur kimiz zaman doğrudan kimi zaman dolaylı olarak insanları (kullarını) uyararak. Allah ana olguları ortaya koyar ve insan bu çerçevede yaşar yaşamaya çalışır.

ve Allah bir işin ehline verilmesi ister ki yapılan işler düzgün gitsin.

Konu kuman tarafından (17. March 2013 Saat 03:04 PM ) değiştirilmiştir.
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
kuman Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (17. March 2013)

Bookmarks

Etiketler
aldatmacadır, demokrasi, şeytani

Seçenekler
Stil