![]() |
![]() |
#13 |
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Merdem.
Ben insanları islamdan uzaklaştırmaya çalışan böyle aptalca ve şapşalca birkaç yazıya rastladım ve bazılarına da cevap yazdım. Fakat artık uğraşmıyorum; kimse oturup düşünmüyor, aklını çalıştırmıyor. Esasında çalıştırıyor da, çok akıllılar ya göya böyle yazılar üzerinden soracaklar da münafıkları ve münafıklıkları ifşa eden düşünce sistemlerini boşa çıkartacaklar. Yazının bir tek cümlesini alayım:Ancak insanların fiziki, akli kapasiteleri arasında elli kat, yüz kat farklılıklar yoktur. Dolayısıyla insanların sahip oldukları servet miktarları arasında elli kat, yüz kat, hatta binlerce kat farklılıklar olmasının; oluşan bu artı değerin İslami, iktisadi ve vicdani açıdan izahı mümkün değildir. Yani "Manyaklık etmeyin! Elli-yüz kat olmasın; uydurduğunuz hiç bir şey sizi haklı çıkaramaz. Çaktırmayın, uyandırmayın; bari yirmibeş-otuz filân olsun ki islâmi-iktisadi-vicdani palavralarla ikna ederiz. "Kara" yazılar senin verdiğin ''eşit olunmaz, adil olunur" adlı yazıdan. Şimdi o kara yazı hangisine uyuyor? "Eşitliğe" mi? Yoksa adil olmaya" mı?. Merdem. Yukarıda kırmızı yazıyla alıntıladığın yazı seni kesmedi mi?..... ''Sâlât'ı ikâme-zekât'ı ita''yı dene. O da mı kesmedi?....... "Mizanda vezin''i dene. O da mı kesmedi?....... "Koyver gitsin". Saygılarımla. Galip Yetkin. Konu galipyetkin tarafından (11. May 2013 Saat 08:07 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
cinayet, diyanet, siyaset |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|