![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Galip abi,
amaç takva sahibi olmaksa takvaya erişmek için ne yapacağız?... uzun zamandır bunu düşünüyorum.ve kendime şu soruları soruyorum.tanrı bizi neden yarattı? bizden ne istiyor? ulaşmamızı istediği takvaya nasıl ulaşacağız? bu kadar kavram kargaşasına, detaya gerek varmı? kitaplar, hadisler, mezhepler, tarikatlar, cemaatlar, tasavvuf, hurafeler, hocalar,mollalar,şeyhler... dini konuları çözümlemek permütasyon, kombinasyon, türev, integral sorularını çözmekten daha zor.yada transformatör hesapları yapmaktan ki vallahi insana feleğini şaşırtır.işin içinden çık çıkabilirsen sonra kendimce her şeyi basite indirgedim işte benim takvam; seni ve evrendeki herşeyi yaratan, tek, her şeye gücü yeten, eşsiz benzersiz bir tanrının olduğunun bilincine varmak. duanı, şükrünü ona yapmak. ve onun istediği gibi iyi bir insan olmak. iyi insan nasıl olunur peki? insanlık tarihininin başlangıcından itibaren yaşanılarak öğrenilmiş ve toplum hafızasına yerleşmiş, buna mukabil en asgari medeniyette bile kabul görmüş kurallara uyarak. insan öldürme savaşma barış sever ol incitme yalan söyleme iftira atma çalma ,gasp etme, hak yeme adaletli ol eşitlikçi ol yapıcı ol bağışlayıcı ol yardımsever ol temiz ol üretici ol doğayı, çevreyi kirletme insan haklarına saygılı ol hayvanların yaşama hakkına saygılı ol sanırım şimdi daha rahatım
|
| khaos Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | gul (28. June 2014) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ortasında, oruç, yazın |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|